NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Αττικές Διαδρομές Α.Ε.: Στόχος μας η δημιουργία μιας «κουλτούρας οδικής ασφάλειας»

Αττικές Διαδρομές Α.Ε.: Στόχος μας η δημιουργία μιας «κουλτούρας οδικής ασφάλειας»

Ο Βασίλης Χαλκιάς, Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρία Αττικές Διαδρομές Α.Ε., μιλάει στη στήλη «Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα» του epixeiro.gr, για τη στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, για την οδική ασφάλεια και τις ενέργειες που γίνονται, για τον παράγοντα της εκπαίδευσης στην υπεύθυνη συμπεριφορά και για τις δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας.

Τι ρόλο παίζει η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη για τη λειτουργία της εταιρείας σας και ποια είναι η στρατηγική σας;

H Αττική Οδός, είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που άλλαξε τα δεδομένα των μετακινήσεων στο λεκανοπέδιο. Διαθέτει μια άρτια και πολυβραβευμένη για την ασφάλειά της -και όχι μόνο- οδική υποδομή, ενώ μέσω της λειτουργίας της μεριμνά για την όσο το δυνατόν ασφαλέστερη και άνετη μετακίνηση των ανθρώπων που τη χρησιμοποιούν και εργάζονται σε αυτήν. Ο στόχος όλων των εργαζόμενων είναι να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες προς τους χρήστες και τους συνδρομητές του ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων, ενώ παράλληλα η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διαχείρισης του μεγάλου οδικού έργου. Η εταιρία μεριμνά και αποδίδει οφέλη στο Περιβάλλον, την Κοινωνία και τον Άνθρωπο. Η στρατηγική μας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας, που αποτελεί παράγοντα ενσωματωμένο τόσο στην κατασκευή όσο και στη λειτουργία του δρόμου. Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας «κουλτούρας οδικής ασφάλειας» μέσω της διαμόρφωσης συνειδητοποιημένων οδηγών από την νεαρή ακόμη ηλικία.

Πάνω σε ποιους πυλώνες της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αναπτύσσετε τη στρατηγική σας;

Περιβάλλον-Κοινωνία-Εργαζόμενοι. Αυτό είναι το γνωστό τρίπτυχο στο οποίο αναπτύσσονται και οι δικές μας δράσεις. Λειτουργούμε σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, συμβάλλουμε στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ευαίσθητης σε θέματα οδικής ασφάλειας και μεριμνούμε για το ανθρώπινο δυναμικό μας που αποτελεί το πιο πολύτιμο περιουσιακό μας στοιχείο.

Ποιες οι ενέργειες που κάνετε για την οδική ασφάλεια και τι αποτελέσματα έχουν;

Την τελευταία δεκαετία αναπτύσσουμε ένα πλέγμα δράσεων που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση τόσο του ευρύτερου κοινού όσο και ειδικότερων κοινών σε θέματα οδικής ασφάλειας. Στο επίκεντρο των ενεργειών μας βρίσκονται τα παιδιά, οι έφηβοι και οι μοτοσικλετιστές, με την έννοια ότι αυτή η κατηγορία των χρηστών είναι περισσότερο εκτεθειμένη στον κίνδυνο ατυχήματος. Η ανταπόκριση που έχουν βρει οι δράσεις επιβεβαιώνουν τη διείσδυση στο κοινό, ενώ η πρόσφατη βράβευση των Αττικών Διαδρομών για δύο προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι μεγάλη ικανοποίηση για μας και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Αξίζει να τονίσουμε ότι η εταιρία μας βραβεύθηκε γιατί ξεχώρισε ανάμεσα σε 90 υποψηφιότητες και κέρδισε μία από τις 5 διακρίσεις που απονεμήθηκαν!

Η εκπαίδευση πιστεύετε ότι είναι σημαντικός παράγοντας για την υπεύθυνη συμπεριφορά;

Όπως σας είπα ο βασικός στόχος των δράσεών μας είναι τα παιδιά και οι έφηβοι. Με τον τρόπο αυτό εφαρμόζουμε στην πράξη την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση είναι ο πιο βασικός παράγοντας της υπεύθυνης οδικής συμπεριφοράς. Ευαισθητοποιώντας από σήμερα τους οδηγούς του αύριο σε θέματα οδικής ασφάλειας, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα δούμε τους δείκτες των τροχαίων να χαμηλώνουν στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια.

Ποιες δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας θεωρείτε ότι είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα μέχρι τώρα και τι προγραμματίζετε για το μέλλον;

Στον τομέα του περιβάλλοντος είμαστε υπερήφανοι για το βραβείο που μας έχει απονείμει η Διεθνής Οδική Ομοσπονδία (International Road Federation/IRF) για τη διαχείριση του περιβάλλοντος στον αυτοκινητόδρομο.

Η διάκριση επιβραβεύει τις διαρκείς και συνεπείς προσπάθειές μας να λειτουργούμε έναν «πράσινο αυτοκινητόδρομο».

Στον τομέα των εργαζομένων μας, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την τράπεζα αίματος που έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε με τη συμμετοχή τους, καθώς και τη συνεχή επιμόρφωσή τους σε θέματα υγείας και ασφάλειας της Εργασίας, έναν τομέα στον οποίο επίσης έχουμε βραβευθεί στη διοργάνωση "Health & Safety Awards".

Στον τομέα της οδικής ασφάλειας, τα βραβευμένα μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προγράμματα που απευθύνονται στα παιδιά και τους εφήβους έχουν δώσει μέχρι τώρα βέλτιστα αποτελέσματα. Ειδικότερα, αξίζει να σημειώσουμε ότι τη διαδραστική θεατρική παράσταση «Οι περιπέτειες του Αττικούλη» για παιδιά του δημοτικού έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περίπου 50.000 παιδιά, ενώ το επίσης βραβευμένο πρόγραμμα για μαθητές γυμνασίου και λυκείου «Μάτια ανοιχτά στο δρόμο» υλοποιείται με την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και ήδη μελετούμε την εξέλιξή του ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη γεωγραφική διείσδυση και εκτός Αττικής.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr