NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Hammoho: Η επιχείρηση που κάνει τις πόλεις καλύτερα μέρη για τα αδέσποτα ζώα

Hammoho: Η επιχείρηση που κάνει τις πόλεις καλύτερα μέρη για τα αδέσποτα ζώα
17_08_2020

Powered by:
The People's Trust Ενισχύουμε μικρές επιχειρήσεις
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Επιχειρήσεις & Know-how, Success stories

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα στην Ελλάδα είναι αρκετά μεγάλο και γνωστό. Ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων στη χώρα σήμερα κατά προσέγγιση είναι περίπου 3 εκατομμύρια.

Αρκετοί συμπολίτες μας δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία της στείρωσης και της υπεύθυνης κηδεμονίας ζώων, την ίδια στιγμή όπου οι περισσότεροι Δήμοι στην Ελλάδα προσφέρουν μόνο πολύ βασικές υποδομές. Σίγουρα χρειάζεται νέο νομοθετικό πλαίσιο και μια οργάνωση σε υποδομές και φιλοζωική παιδεία.

Στο πρόβλημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων λύση δίνει η τεχνολογική πλατφόρμα της Hammoho, μια επιχείρηση με ιδρύτρια τη δικηγόρο Έλενα Δέδε που έχει στηριχθεί από το The People’s Trust.

-Πώς αποφάσισες να ιδρύσεις την Hammoho;

Η Hammoho γεννήθηκε το 2019 μέσα από τη δράση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Dogs’ Voice. Δημιουργήσαμε μια πρώτη πλατφόρμα για Δήμους και για ένα χρόνο τη δοκιμάσαμε πιλοτικά στους Δήμους Αλίμου και Ελευσίνας. Από την πρώτη εκείνη εφαρμογή και με αφορμή συνεργασίες με περισσότερους Δήμους καταλάβαμε ότι στη δημόσια διοίκηση υπάρχει πραγματική ανάγκη για σύγχρονα εργαλεία τα οποία να προτείνουν μια μεθοδολογία για τη διαχείριση ζητημάτων όπως είναι στη δική μας περίπτωση τα αδέσποτα ζώα. Διαπιστώσαμε ότι σε αρκετούς δήμους δεν υπήρχε ξεκάθαρη εικόνα για το ρυθμό αύξησης του πληθυσμού, τη μέση δαπάνη ανά ζώο, για τις υπάρχουσες υποδομές και για την απορρόφηση των αδέσποτων ζώων σε υιοθεσίες. Δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα αν δεν ξέρεις το μέγεθος του. Κάπως έτσι γεννήθηκε η δική μας λύση.

-Τι είναι η πλατφόρμα Hammoho; Με ποιο τρόπο κάνει τις πόλεις καλύτερα μέρη για τα ζώα;

Μέσα από την πλατφόρμα της Hammoho υποστηρίζεται η διασύνδεση Δήμου, φιλοζωικών σωματείων της περιοχής, κτηνιάτρων, ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς και χορηγών προκειμένου να γίνουν μια ομάδα για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής. Παρέχει καταγραφή πληθυσμού αδέσποτων ζώων, μητρώο δεσποζόμενων, προβολή των ζώων προς υιοθεσία και μετρά την απόδοση κάθε φορέα ή πολίτη σε πραγματικό χρόνο προτείνοντας πολιτικές διαχείρισης στις ανάγκες της πόλης. Η μεθοδολογία μας είναι η καινοτομία της πλατφόρμας και έχει στηθεί με τρόπο που μπορεί να επεκταθεί και στο εξωτερικό. 92 χώρες σήμερα προσπαθούν να διαχειριστούν με επιτυχία τον πληθυσμό των αδέσποτων ζωών που διαβιώνει στα όρια τους.

-Τι σημαίνει το όνομα;

Hammoho σημαίνει «μαζί» στην αφρικανική διάλεκτο Sotho και περικλείει το όραμά μας. Άνθρωποι και ζώα να ζουν αρμονικά στον πλανήτη, μαζί.

hammoho-banner-1600x900.png?mtime=20200729151749#asset:200784

-Μας εξηγείτε πιο αναλυτικά τις χρήσεις της πλατφόρμας;

Η Hammoho προσφέρει την πλατφόρμα όπου Δήμοι σε Ελλάδα και εξωτερικό μπορούν να ενσωματώσουν για να διαχειριστούν πολύ καλύτερα τα αδέσποτα ζώα που υπάρχουν στα διοικητικά τους όρια. Υπολογίζει σε πραγματικό χρόνο εννέα δείκτες διαχείρισης και προτείνει στρατηγικές διαχείρισης προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε περιοχής.

Όπως μας εξηγεί η Έλενα, αυτή τη στιγμή υπάρχει συνεργασία με επτά δήμους της Αττικής, ενώ στις αρχές της επόμενης χρονιάς θα “τρέξει” πιλοτικό πρόγραμμα στο Δήμο Σόφιας στη Βουλγαρία. Στόχος είναι το 2021 να γίνει επέκταση και σε άλλες πόλεις στο εξωτερικό.

Όταν τη ρωτάμε για τη δυσκολία του εγχειρήματος, μας εξηγεί πως η δυσκολία βρίσκεται στο να κάνουμε τους Δήμους να ενδιαφερθούν για το ζήτημα και να δουν τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων διαφορετικά. Η πρόκληση είναι να δημιουργηθεί ένα πλήρες εργαλείο για την προστασία όλων των ζώων τα επόμενα χρόνια. Το όνειρο της Έλενας είναι να γίνει η Hammoho η καλύτερη τεχνολογική λύση στον κόσμο για την περιβαλλοντική διαχείριση αστικής και άγριας πανίδας, δίνοντας λύσεις που θα ωφελήσουν εκατομμύρια ζώα και ανθρώπους.

-Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Hammoho; Γιατί να διαλέξει δηλαδή κάποιος να συνεργαστεί μαζί σας;

Το βασικό μας πλεονέκτημα είναι ότι δεν προσφέρουμε απλά μια πλατφόρμα, αλλά ένα εργαλείο περιβαλλοντικής διαχείρισης που έχει από πίσω μια μεθοδολογία με επιστημονικές βάσεις, η οποία επιτρέπει σε κάθε πόλη να λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο τη στρατηγική διαχείρισης αστικής πανίδας που είναι προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες της. Μια πόλη που συνεργάζεται μαζί μας οργανώνει και διαχειρίζεται πόρους και ζώα πολύ καλύτερα και με συγκεκριμένο πλάνο και στόχο.

-Πώς μάθατε για τη στήριξη που προσφέρει το The People's Trust;

Το The People’s Trust το μάθαμε μέσα από την κοινότητα των επιχειρηματιών που έχει υποστηρίξει και το τεράστιο κοινωνικό αποτύπωμα που έχει δημιουργήσει με το έργο του στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Όταν γνωρίσαμε τους ανθρώπους του και το όραμα του ενθουσιαστήκαμε ακόμα περισσότερο και είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη που λάβαμε. Ο οργανισμός μάς βοήθησε με την ανακαίνιση των γραφείων μας και τον εξοπλισμό μας.

- Θα πρότεινες το The People's Trust σε ένα νέο επιχειρηματία και γιατί;

Θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα γιατί εκτός από την πρακτική βοήθεια που παρέχει, η ομάδα του στηρίζει επί της ουσίας νέους επιχειρηματίες να επιτύχουν τους στόχους τους και είναι πραγματικά ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί όταν ξεκινάς.



Το The People’s Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο οργανισμός έχει ως ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr