NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Save a Greek Stray: Η αλλαγή στη ζωή των ζώων έρχεται μέσα από την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων

Save a Greek Stray: Η αλλαγή στη ζωή των ζώων έρχεται μέσα από την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων

Η προστασία και η περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίο στις μέρες μας και αυτήν ακριβώς την ανάγκη έρχεται να καλύψει η αστική, φιλοζωική, μη κερδοσκοπική εταιρεία Save a Greek Stray (SGS).

H SGS είναι ένα πρότυπο καταφύγιο αδέσποτων ζώων, το οποίο ιδρύθηκε από την Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση με σκοπό την προστασία των ζώων.

Πώς όμως ξεκίνησε το Save a Greek Stray και ποια είναι η εξέλιξή του μέχρι σήμερα; «Το θεώρησα χρέος μου. Θεώρησα πως αν έκλεινα τα μάτια σε κάτι τόσο σοβαρό, δεν θα λεγόμουν άνθρωπος» μοιράστηκε μαζί μας η ιδιοκτήτρια.

Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας με τα χιλιάδες αδέσποτα, αποφάσισε πως έπρεπε να κάνει κάτι για να βοηθήσει πιο ουσιαστικά. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε το Save a Greek Stray, μέσα από μία ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Μέσω της ιστοσελίδας αυτής, βρέθηκαν οι κατάλληλοι άνθρωποι, οι οποίοι στη συνέχεια βοήθησαν στο να δρομολογηθεί και να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο.

«Έχουμε καταφέρει σήμερα να έχουμε ένα πρότυπο καταφύγιο για τους μικρούς μας φίλους. Σκοπός του καταφυγίου είναι η νοσηλεία των χτυπημένων και άρρωστων αδέσποτων, η φιλοξενία τους και η εύρεση της κατάλληλης οικογενείας για αυτά. Το SGS, έχει πετύχει ότι ακριβώς και τα υπόλοιπα καταφύγια της χώρας μας. Έχει καταφέρει να αλλάξει τις ζωές εκατοντάδων ζώων που ήταν καταδικασμένα σε μια ζωή γεμάτη πόνο και θλίψη», επισήμανε η Εριέττα.

Στην ερώτηση αν υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο, μας απάντησε: «Ανταπόκριση υπάρχει, δυστυχώς όμως δεν είναι αρκετή. Βαθύτερος στόχος μας μέσα από αυτή την προσπάθεια, είναι να ευαισθητοποιηθεί όλο και περισσότερος κόσμος απέναντι στα ζώα ενώ έχουμε την ελπίδα ότι η νέα γενιά θα φέρει την αλλαγή».

Όσον αφορά τον στόχο της Εριέττας για το μέλλον, αυτός είναι να βοηθήσει όσο περισσότερα αδέσποτα γίνεται. Άλλωστε όπως τόνισε η ίδια «για να ασχοληθείς με κάτι τέτοιο και να πετύχει, αυτό που χρειάζεται είναι πάθος και αγάπη». Και συνέχισε λέγοντας «ευτυχώς βρέθηκαν άνθρωποι ικανοί και επίμονοι, οι οποίοι έχουν δώσει την ψυχή τους για να φτάσει το SGS εδώ που είναι σήμερα. Έχουμε φτιάξει μία πολύ καλή ομάδα. Το καταφύγιο που έχουμε δημιουργήσει στον Ωρωπό, ελπίζουμε να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των ζώων, των εθελοντών και των επισκεπτών μας».

Όπως βέβαια όλες οι νέες προσπάθειες, έτσι και το SGS αντιμετώπισε δυσκολίες. Αρχικά επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα να θεραπευτούν όλα τα ζώα, έπρεπε να γίνεται επιλογή με βάση την ανάγκη που υπάρχει στην κάθε περίπτωση. Στη συνέχεια, η δυσπιστία των ανθρώπων απέναντι στο εγχείρημα, έκανε πιο επιτακτική την ανάγκη ευαισθητοποίησης των ανθρώπων σε σχέση με τα ζώα και τις ανάγκες τους.

Ποιες είναι όμως οι ενέργειες και οι δράσεις που γίνονται ώστε να βρεθεί ένα σπίτι για τα αδέσποτα ζώα; «Οι ενέργειες που χρειάζονται ώστε να βρεθεί η κατάλληλη οικογένεια για το κάθε αδέσποτο είναι συγκεκριμένες και ίδιες για όλους τους υποψήφιους κηδεμόνες», επισήμανε η ιδιοκτήτρια και συνέχισε λέγοντας «μέσα από το επίσημο site του καταφυγίου μας, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το επισκέπτεται, να βλέπει τα ζώα που φιλοξενούνται τη δεδομένη στιγμή στο καταφύγιο και να διαλέγει ανάλογα με τη δυνατότητα που έχει να υποστηρίξει ένα ζώο».

Εκτός από τον κλασσικό τρόπο υιοθεσίας υπάρχει και η δυνατότητα της εικονικής υιοθεσίας και απευθύνεται στους ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν ένα ζώο στο σπίτι τους. Έτσι μπορούν να διαθέτουν ένα χρηματικό ποσό μηνιαίως ή ακόμα και να συνεισφέρουν στη διαβίωση του ζώου, προσφέροντας τροφή ή φαρμακευτική κάλυψη. Η εικονική υιοθεσία δεν απευθύνεται μόνο σε ιδιώτες αλλά και σε εταιρείες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν μέσα από τις χορηγίες.

Σκοπός του SGS είναι να βοηθήσει όσο περισσότερα ζώα γίνεται, ευαισθητοποιώντας παράλληλα όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Είναι μία προσπάθεια, που όπως μας είπε η Εριέττα «η ανταπόκριση συνδέεται πιο πολύ με την αγάπη προς τα ζώα και πολύ λιγότερο με την οικονομική δυνατότητα».

Περισσότερες πληροφορίες για το Save a greek Stray καθώς και για την  υιοθεσία των ζώων μπορείτε να βρείτε στο site και στο facebook.

Photo credits: Γιάννης Φαφουτάκης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr