NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

WIND: Στόχος των δράσεών μας είναι η μαζική κινητοποίηση

WIND: Στόχος των δράσεών μας είναι η μαζική κινητοποίηση

Ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της Wind Hellas, μιλάει στη στήλη «Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα» του epixeiro.gr για τη στρατηγική και τις δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας της Wind, για τη WIND Running Team, για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και για τη σημασία της συνεργασίας με τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Ποια είναι η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της WIND; Και πώς αποτυπώνεται στην πράξη;

Βασικός άξονας στη στρατηγική της εταιρικής μας υπευθυνότητας είναι η κοινωνική συνεισφορά και η παρότρυνση όλων για ενεργή συμμετοχή. Στόχος των δράσεών μας, δεν είναι απλά η ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά η μαζική κινητοποίηση. Γνωρίζουμε ότι η συμμετοχική προσπάθεια είναι αυτή που δίνει ουσιαστικές λύσεις. Είναι η κινητήριος δύναμη για ανθρώπους και εταιρείες που μοιράζονται κοινούς στόχους και οράματα.

Στην WIND δραστηριοποιούμαστε απέναντι στην Κοινωνία προσφέροντας οικονομική στήριξη σε δράσεις ή φορείς για να μπορέσουν να υλοποιήσουν τα σχέδια και τα προγράμματα τους. Ενεργοποιούμε μηχανισμούς για συλλογική δράση προσπαθώντας να οδηγούμε την κοινωνία ένα βήμα μπροστά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δημιουργία της WIND Running Team και η συμμετοχή αυτής σε μικρούς και μεγάλους αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα με στόχο όχι μόνο την άθληση αλλά και τη συγκέντρωση χρημάτων για τοπικούς ανθρωπιστικούς φορείς.

Ποιο είναι το φάσμα των δράσεων που καλύπτει το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της WIND; Και σε ποιους άξονες επικεντρώνεται;

Το 2014 εργαστήκαμε με συνέπεια πάνω σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσεων που αναπτυσσόταν γύρω από τους άξονες της συμμετοχής, της αφύπνισης και της κοινωνικής συνεισφοράς.

Η δραστηριοποίησή μας περιλαμβάνει προσφορά υπεύθυνων τηλεπικοινωνιακών προϊόντων και υπηρεσιών, ενεργοποίηση των ανθρώπων μας να συμμετέχουν σε δράσεις και να αναπτύσσουν εθελοντική προσφορά και υποστήριξη οργανισμών αλληλεγγύης που έχουν ως κύριο ρόλο τη στήριξη ανθρώπων και δει παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Πώς αποφασίσατε να δημιουργήσετε τη WIND Running Team; Τι πρεσβεύει αυτή η ομάδα;

Η δημιουργία της ομάδας βασίστηκε σε βασικές ανθρώπινες αξίες που έχουν να κάνουν με την κουλτούρα του αθλητισμού και τις σημαντικές αρχές του, τη συμμετοχικότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη. Η WIND Running Team αποτελείται κυρίως από εμάς τους εργαζόμενους που έχουμε τη χαρά κάθε φορά να τρέχουμε μαζί με τις οικογένειες, τους φίλους, τους συνεργάτες και τους συνδρομητές μας. Με τη συμμετοχή του στην ομάδα ο καθένας μας γίνεται πρεσβευτής για καλό σκοπό καθώς η WIND είναι παρούσα για να μετατρέψει την προσπάθεια σε ουσιαστική και έμπρακτη προσφορά. Για εμάς, η WIND Running Team προάγει την ευγενή άμιλλα, την προσπάθεια, τη συμμετοχής, την επίτευξη στόχων και εν γένει την αγάπη για τον αθλητισμό, όχι μόνο ως τρόπο ζωής αλλά και ως μέσο κοινωνικής αλληλεγγύης.

Δεδομένης της φύσης της δραστηριότητας της εταιρείας σας, ποιες ενέργειες κάνετε για να προωθήσετε την υπεύθυνη χρήση της κινητής τηλεφωνίας και την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο;

Επικεντρωνόμαστε στην υπεύθυνη χρήση της κινητής τηλεφωνίας και της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο μέσα από την καμπάνια μας Kids@Safety Internet, Κινητό & Παιδί. Στο kidsatsafety.gr υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πώς αντιμετωπίζονται οι κίνδυνοι που υπάρχουν στο διαδίκτυο, συμβουλές για τους γονείς, αλλά και στοιχεία ερευνών, παρουσιάσεις, ομιλίες, καθώς και το νομικό πλαίσιο που περιλαμβάνει έναν «Κώδικα Δεοντολογίας», ο οποίος αφορά στις υπηρεσίες με θεματικές ενότητες που απευθύνονται σε ενήλικες.

Πιστεύετε ότι οι επιχειρηματικοί και κοινωνικοί στόχοι των εταιρειών πρέπει να βρίσκονται σε αλληλουχία; Και κατά πόσον αυτό είναι εφικτό;

Η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας που ακολουθούμε έχει ως πρωταρχικό στόχο να συνδέσει τις λειτουργίες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας, με τη δέσμευσή μας για μια καλύτερη κοινωνία και ένα υγιές περιβάλλον. Μέριμνά μας είναι η Εταιρική Υπευθυνότητα να αντανακλάται τόσο στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το θεσμικό, φυσικό και πολιτισμικό μας περιβάλλον, όσο και στον τρόπο με τον οποίο θέτουμε τους επιχειρηματικούς και κοινωνικούς μας στόχους.

Αυτό είναι εφικτό μόνο όταν το Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας που αναπτύσσει μια εταιρεία βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού της επιχειρηματικής της στρατηγικής. Με αυτό τον τρόπο, μια επιχείρηση συνεισφέρει στην προσπάθεια για μια καλύτερη μελλοντική κοινωνία, όπου τα παιδιά μας θα έχουν την ευκαιρία και το δικαίωμα να διεκδικήσουν τη θέση τους.

Ποια είναι η σχέση σας με τους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς; Πιστεύετε ότι οι συνεργασίες των εταιρειών με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης της εποχής μας;

Φυσικά, σε μια δύσκολη συγκυρία, όπως αυτή της οικονομικής κρίσης που βιώνει εδώ και αρκετά χρόνια η χώρα μας, πιστεύουμε βαθιά πως οι δράσεις ΕΚΕ μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής αρκετών συνανθρώπων μας.

Στη WIND επιλέγουμε να υποστηρίζουμε κοινωνικά σωματεία και φορείς ανά την Ελλάδα, πάντοτε μετά από προσεκτική αξιολόγηση του έργου που επιδεικνύουν και των αναγκών που χρειάζεται να καλύψουν για να είναι σε θέση να το συνεχίσουν.

Μόνο από το 2011 μέχρι σήμερα, και μέσα από τη συμμετοχή μας σε σχεδόν 100 αγώνες δρόμου, έχουμε προσφέρει περισσότερα από 385.000€ σε φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr