NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - ΕΕ για νέα συμφωνία διαβίβασης προσωπικών δεδομένων

Διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - ΕΕ για νέα συμφωνία διαβίβασης προσωπικών δεδομένων

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησαν συνομιλίες για να αξιολογήσουν τις δυνατότητες για μια ενισχυμένη συμφωνία Privacy Shield» για τα προσωπικά δεδομένα, αφότου το Ευρωδικαστήριο έβαλε «φρένο» στη μεταφορά δεδομένων προς τις ΗΠΑ.

Και οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν τη «ζωτική σημασία της προστασίας των δεδομένων και τη σημασία των διασυνοριακών μεταφορών δεδομένων για τους πολίτες και τις οικονομίες μας» δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross, και ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ, Didier Reynders.

«Καθώς αντιμετωπίζουμε μαζί νέες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας μετά την πανδημία Covid-19, η συνεργασία μας θα ενισχύσει την προστασία δεδομένων και θα προωθήσει την ευημερία για σχεδόν 800 εκατομμύρια πολίτες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού».

Το ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης έβαλε «φρένο» στη συμφωνία με την οποία επιτρέπεται σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ να μεταφέρουν δεδομένα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το δικαστήριο έκρινε ότι η συμφωνία αφήνει τα δεδομένα των Ευρωπαίων εκτεθειμένα στην επιτήρηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr