NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Μπύρα που δεν διατέθηκε λόγω του lockdown μετατρέπεται σε ανανεώσιμη ενέργεια

Μπύρα που δεν διατέθηκε λόγω του lockdown μετατρέπεται σε ανανεώσιμη ενέργεια

Όταν το lockdown στην Αυστραλία ανάγκασε τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείσουν τον Μάρτιο, οι ζυθοποιίες έμειναν με τεράστια αποθέματα μπύρας. Ωστόσο, αντί να τις πετάξουν, μερικές μπύρες που έχουν λήξει στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας εξυπηρετούν έναν νέο σκοπό: την τροφοδοσία μιας μονάδας επεξεργασίας νερού.

Στο εργοστάσιο επεξεργασίας Glenelg στα δυτικά της πρωτεύουσας Αδελαΐδας, εκατομμύρια λίτρα αχρησιμοποίητης μπύρας από τοπικές ζυθοποιίες έχουν μετατραπεί σε ανανεώσιμη ενέργεια για να τροφοδοτήσουν τη διαδικασία επεξεργασίας νερού τους τελευταίους μήνες.

Το εργοστάσιο αναμιγνύει οργανικά βιομηχανικά απόβλητα με λάσπη λυμάτων για την παραγωγή βιοαερίου, το οποίο στη συνέχεια μετατρέπεται σε ηλεκτρισμό για να τροφοδοτήσει ολόκληρη την εγκατάσταση. Συνήθως παράγει αρκετό βιοαέριο για περίπου το 80% των ενεργειακών του αναγκών.

Ωστόσο, η πρόσφατη εισροή μπύρας αύξησε την παραγωγή ενέργειας σε νέα επίπεδα. «Προσθέτοντας περίπου 150.000 λίτρα μπύρας που έχουν λήξει την εβδομάδα, δημιουργήσαμε ένα ρεκόρ 355.200 κυβικών μέτρων βιοαερίου τον Μάιο και άλλα 320.000 κυβικά μέτρα τον Ιούνιο, το οποίο είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει 1.200 σπίτια» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr