NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Νέα συμφωνία Mozilla - Google για τη μηχανή αναζήτησης στον Firefox

Νέα συμφωνία Mozilla - Google για τη μηχανή αναζήτησης στον Firefox

Η Mozilla και η Google επέκτειναν τη συμφωνία τους, ώστε να διατηρηθεί η δεύτερη ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης εντός του προγράμματος περιήγησης Firefox μέχρι τουλάχιστον το 2023.

Το κόστος της συμφωνίας εκτιμάται ότι φτάνει τα 400 με 450 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται μέσα στο ερχόμενο φθινόπωρο. Η τρέχουσα συμφωνία έληγε στα τέλη του 2020.

«Η συνεργασία αναζήτησης της Mozilla με την Google βρίσκεται σε εξέλιξη, με την Google ως τον προεπιλεγμένο πάροχο αναζήτησης στο πρόγραμμα περιήγησης Firefox σε πολλά μέρη, σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Mozilla, Justin O’Kelly. «Επεκτείναμε πρόσφατα τη συνεργασία και η σχέση δεν αλλάζει».

Η κίνηση έρχεται καθώς η Mozilla ανακοίνωσε σχέδια απόλυσης 250 υπαλλήλων, που αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της. «Πρέπει να μειώσουμε το μέγεθος του εργατικού δυναμικού μας», έγραψε η CEO της Mozilla Corporation, Mitchell Baker. «Αυτό είναι δύσκολο να εσωτερικοποιηθεί και εύχομαι απεγνωσμένα να υπήρχε κάποιος άλλος τρόπος για να θέσουμε τη Mozilla με επιτυχία στην οικοδόμηση ενός καλύτερου διαδικτύου. Εύχομαι όλοι όσοι επέλεξαν τη Mozilla ως εργοδότη να μπορούσαν να παραμείνουν [..]. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό σήμερα».

Τα περισσότερα από τα έσοδα της Mozilla προέρχονται από εταιρείες όπως η Google - καθώς και από την Yandex στη Ρωσία και την Baidu στην Κίνα - που πληρώνουν για να είναι η δική τους υπηρεσία η προεπιλεγμένη επιλογή στον Firefox.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr