NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο «Μουσείο της Ευτυχίας» στον κόσμο

Άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο «Μουσείο της Ευτυχίας» στον κόσμο

​Το Happiness Research Institute άνοιξε το πρώτο «Μουσείο της Ευτυχίας» στον κόσμο, στην Κοπεγχάγη της Δανίας.

Το Μουσείο διερευνά τη γεωγραφία, την πολιτική, την ιστορία και το μέλλον της ευτυχίας, την ανατομία των χαμόγελων και τη σκανδιναβική ευτυχία.

Η Δανία θεωρείται ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο όσον αφορά στην ευημερία, την ευτυχία και την ποιότητα ζωής, σύμφωνα με τις εκθέσεις για την παγκόσμια ευτυχία του ΟΗΕ.

Ο Meik Wiking, Διευθύνων Σύμβουλος του Happiness Research Institute, δήλωσε πως «είχαμε αυτό το μεγάλο ενδιαφέρον για τη δουλειά μας, αλλά δεν είχαμε ένα μέρος όπου θα μπορούσαμε να αποκαλύψουμε την ευτυχία μας».

«Οι άνθρωποι ακούνε τις λέξεις Happiness Research Institute και πιστεύουν ότι καθόμαστε με σκύλους σε καναπέδες, πίνουμε ζεστή σοκολάτα και διασκεδάζουμε όλη την ημέρα.

Γι 'αυτό δημιουργήσαμε ένα μέρος όπου θα μπορούμε να έρθουν, αν θέλουν να γίνουν πιο σοφοί γύρω από το θέμα της ευτυχίας».

Το Μουσείο της Ευτυχίας έχει χωρητικότητα 25 επισκεπτών κάθε φορά, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Περιλαμβάνει διαδραστικές δραστηριότητες, πνευματικά πειράματα και αντικείμενα ευτυχίας.

Οι επισκέπτες λαμβάνουν μέρος σε ασκήσεις που περιλαμβάνουν φως και σοκολάτα, και έρχονται αντιμέτωποι ακόμη και με ένα δίλημμα στυλ Matrix για το αν θα πάρουν το μπλε ή το κόκκινο χάπι.

«Εμείς οι Δανοί ακούμε συχνά ότι είμαστε μεταξύ των πιο ευτυχισμένων ανθρώπων στον κόσμο. Εδώ, θέλουμε να "μπούμε" σε αυτό, να δώσουμε αποχρώσεις και να μεταφέρουμε τι σημαίνει πραγματικά», δήλωσε ο Wiking.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr