NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

«Τίτλοι τέλους» για γνωστή delivery υπηρεσία; - Ανακατευθύνει στο efood [upd]

«Τίτλοι τέλους» για γνωστή delivery υπηρεσία; - Ανακατευθύνει στο efood [upd]

Τίτλοι τέλους φαίνεται πως έχουν πέσει για μια ιδιαίτερα γνωστή υπηρεσία delivery φαγητού στην Ελλάδα, το ClickDelivery. Και αυτό γιατί με μια απλή επίσκεψη στην ιστοσελίδα της, ο χρήστης ανακατευθύνεται στο efood.

Τονίζεται πως και οι δύο υπηρεσίες - μαζί με μια ακόμη που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά, την Deliveras - ανήκουν στη γερμανική Delivery Hero (που, όπως έγινε γνωστό, πλέον μπαίνει και στον DAX).

Σημειώνεται πως η απόκτηση της υπηρεσίας είχε πραγματοποιηθεί το 2015, όταν οι Γερμανοί είχαν εξαγοράσει την τουρκική Yemeksepeti έναντι 589 εκατ. δολαρίων. Έτσι, η πλατφόρμα άρχισε να δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά τόσο με την Clickdelivery.gr, όσο και με την e-food.gr που εξαγόρασε παράλληλα, ενώ αργότερα απέκτησε και την Deliveras.

Άλλωστε, η Delivery Hero δεν αναφέρει πλέον το ClickDelivery ούτε στη λίστα των υπηρεσιών που διαχειρίζεται για την ελληνική αγορά, στην επίσημη ιστοσελίδα της, όπου εντοπίζονται μόνο οι άλλες δύο. Παράλληλα, το ClickDelivery.gr φαίνεται να έχει αφαιρεθεί από την Google και στη θέση του να εμφανίζεται το eFood.

Σύμφωνα με την Wayback Machine, τα τελευταία «σημάδια ζωής» του Clickdelivery.gr δόθηκαν τον περασμένο Μάιο, οπότε πιθανολογείται πως οι σχετικές αλλαγές τέθηκαν σε εφαρμογή εντός του τρέχοντος καλοκαιριού.

Το epixeiro.gr επικοινώνησε με το efood και θα ενημερώσει το άρθρο με όποιες νέες πληροφορίες προκύψουν.

Ενημέρωση: Σύμφωνα με ενημέρωση της εταιρείας, η παύση της αυτόνομης λειτουργίας του ClickDelivery και η απορρόφηση του στην πλατφόρμα του efood ήταν «στρατηγική απόφαση», καθώς ο τρόπος λειτουργίας του ήταν ευθέως σχετικός και εφαρμόσιμος στο efood.

Όπως αναφέρεται, «στο πλαίσιο αυτής της εξαγοράς πρωταρχικό μέλημα ήταν η ενοποίηση των ομάδων, επιχειρησιακών διαδικασιών και οικονομικών συστημάτων και έπειτα η διαμόρφωση μιας ενοποιημένης τεχνολογικής πλατφόρμας κάτω από το efood».

Ύστερα από την ολοκλήρωση των απαραίτητων ρυθμιστικών διαδικασιών, τον Ιούνιο του 2020, η πλατφόρμα ενημέρωσε τους χρήστες και τα καταστήματα για την μεταφορά στην εφαρμογή του efood, «στοχεύοντας στην ομαλή μετάβαση και κοινή εξυπηρέτηση όλων από μια κοινή πλατφόρμα με γρήγορη, εύκολη και καινοτόμα εμπειρία online delivery».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr