NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Manager του Μήνα
ανάγνωση

Γιώργος Χριστοδουλίδης: Ένας άνθρωπος για τον άνθρωπο!

Γιώργος Χριστοδουλίδης: Ένας άνθρωπος για τον άνθρωπο!

Ο Γιώργος Χριστοδουλίδης είναι ένα στέλεχος που τρέφει μεγάλο σεβασμό για τον καθένα. Με ένα υπέροχο χαμόγελο στο πρόσωπό του, τους χαιρετά όλους εγκάρδια και χωρίς καμία διάκριση.  Έχοντας είκοσι πέντε χρόνια εμπειρίας στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού, ο Γιώργος Χριστοδουλίδης κατείχε σημαντικές θέσεις σε μεγάλους οργανισμούς, όπως  Γενικός Διευθυντής στην Τράπεζα Κύπρου με παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Ρωσία, στην Ουκρανία, στη Ρουμανία, στην Αυστραλία και στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, ανέλαβε Διευθυντής  Ανθρώπινου Δυναμικού σε έναν από τους μεγαλύτερους Ομίλους στην Κύπρο, στον Όμιλο Λανίτη, με παρουσία στην Κύπρο και στις Αραβικές Χώρες. Σήμερα, είναι επικεφαλής του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού,  Marketing και  Δημοσίων Σχέσεων της Baker Tilly στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με δραστηριότητες σε Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Μολδαβία. Παράλληλα, στην Baker Tilly, έχει δημιουργήσει την Human Cell Consulting, μια εξειδικευμένη ομάδα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού. 

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει χαράξει στρατηγική και κουλτούρα στους οργανισμούς τους οποίους εργάστηκε. Έχοντας πάντοτε βασικό γνώμονα τον ανθρώπινο παράγοντα και την ανθρωποκεντρική κουλτούρα, είχε την ευκαιρία με την ομάδα του,  να ηγηθεί καινοτόμων πρακτικών πρόσληψης και ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και διαχείρισης ταλέντων. Παράλληλα, με την ομάδα του υιοθέτησε πλάνα διαδοχής διευθυντικών στελεχών, τον θεσμό «μέντορινγκ» και άλλα πρακτικά εργαλεία στον τομέα.

Για τον Γιώργο Χριστοδουλίδη όλα σχετίζονται με την επένδυση στον ίδιο τον άνθρωπο! Ανεξαρτήτως με το τι έχει κάνει και τι θέση έχει αναλάβει έως τώρα, πάντα εστιάζει στον ανθρώπινο παράγοντα και χτίζει μια κουλτούρα με κύρια θεμέλια την ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη και την επικοινωνία.  Χαρακτηριστικά λέει «Δεν έχει σημασία ποια στρατηγική θα εφαρμόσεις· αν δεν υπάρχει η αντίστοιχη κουλτούρα πίσω της να την υποστηρίξει, η στρατηγική αυτή δεν θα μπορέσει να ευδοκιμήσει.  Και ένα από τα σημαντικότερα και πολύ απλά πράγματα είναι ότι ξεχνάμε να κοιτάμε με ειλικρίνεια  τους ανθρώπους στα μάτια.» Ο ίδιος πιστεύει ότι για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη, την αγάπη και τον σεβασμό της ομάδας σου πρέπει να δουλέψεις σκληρά, να είσαι “εκεί” γι’ αυτούς, κοντά τους, δείχνοντας κατανόηση και εμπιστοσύνη. «Εάν θες εκείνοι να ενδιαφερθούν πρέπει να ενδιαφερθείς εσύ πρώτος. Να αφουγκράζεσαι και να ακούς πραγματικά τους συνεργάτες σου.»

Παράθεση - epixeiro.gr

Εάν θες εκείνοι να ενδιαφερθούν πρέπει να ενδιαφερθείς εσύ πρώτος. Να αφουγκράζεσαι και να ακούς πραγματικά τους συνεργάτες σου

Ο Γιώργος Χριστοδουλίδης έχει καθοδηγήσει, εκπαιδεύσει και συμβουλέψει πολλούς ανθρώπους στην καριέρα του και θα εξακολουθεί να το κάνει.  Για εκείνον, η ανάπτυξη της ομάδας του είναι το κλειδί για την προσωπική του επιτυχία αλλά και της εταιρίας!  Μας λέει «Η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού πρέπει να είναι κοντά στους εργαζόμενους και να τους βοηθάει στην μεταξύ τους επικοινωνία μέσα από δραστηριότητες της ίδιας της εταιρίας (συναντήσεις, διάφανη επικοινωνία, δραστηριότητες ενδυνάμωσης ομάδας).» Επιπρόσθετα αναφέρει «Δεν είναι όλοι κατάλληλοι για μία συγκεκριμένη δουλειά. Και αν ο συνάδελφός σου αδυνατεί να ανταπεξέλθει, δώσε του μία ευκαιρία. Αν δεν υπάρξει βελτίωση δώσε του μία ακόμη ευκαιρία- αλλά μια πραγματική ευκαιρία! Μια ευκαιρία με τα σωστά εφόδια και τα σωστά εργαλεία για να εξελιχθεί. Αν δεν δεις καμία αλλαγή τότε το πρόσωπο αυτό δεν είναι κατάλληλο γι’ αυτή τη δουλειά. Βοήθησέ τον λοιπόν να βρει τον κατάλληλο χώρο για τις ικανότητές του.» 

Ο Γιώργος Χριστοδουλίδης πιστεύει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά όταν είμαστε μαζί, όταν είμαστε στο ίδιο καράβι· όταν πέφτουμε ή σηκωνόμαστε, είμαστε μαζί σαν ένας! Αναφέρει ότι ένα από τα σημαντικότερα κίνητρα είναι η αναγνώριση· ένα “μπράβο”, μια ειλικρινής “καλημέρα”, ένα εγκάρδιο “πώς είστε σήμερα;”. Πιστεύει ότι η καλλιέργεια προσωπικής σχέσης με τους συνεργάτες του, αποτελεί θεμελιώδη αρχή της επιτυχίας. Στην προηγούμενη δουλειά του, ως Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας Κύπρου, είχε το προσωνύμιο “ο γιατρός”, διότι περνούσε κάθε πρωί από όλα τα γραφεία και χαιρετούσε τους εργαζόμενους με αληθινό ενδιαφέρον… όπως ο γιατρός περνά από τους ασθενείς του!

Διαβάστε τι έχουν πει για τον ίδιο συνάδελφοί/συνεργάτες του:

«Ο Γιώργος Χριστοδουλίδης καταφέρνει να συνδυάζει με απόλυτο τρόπο την τεχνοκρατική και επαγγελματική του κατάρτιση, με ένα ανθρώπινο τρόπο προσέγγισης των θεμάτων που ασχολείται. Με αυτό τον τρόπο και την χαρακτηριστική αμεσότητα και ακεραιότητα που τον χαρακτηρίζει, κερδίζει άμεσα την εμπιστοσύνη του συνεργάτη του, πράγμα απαραίτητο και απολύτως αναγκαίο για τον τομέα του.»

Αντώνης Παπάς - Group Marketing & Communications Manager της LANITIS

«Ο Γιώργος κατάφερνε να μας εμπνέει, ανεξάρτητα πόσο αντίξοη ή πιεστική ήταν μια κατάσταση.  Απολαμβάναμε συνολικά τη συμμετοχή μας στην ομάδα των συνεργατών του πάντα με χαμόγελο και θετική στάση.

Θυμάμαι πώς κάποια πρωινά, μας είχε κολλημένα στις οθόνες των υπολογιστών μας ‘thank you notes’, θέλοντας και προσωπικά να μας ευχαριστήσει για τη δέσμευσή μας στην επίτευξη των στόχων της ομάδας.  Φρόντιζε να μας εκπλήσσει θετικά με τις δράσεις του και την αναγνώριση στο πρόσωπό μας. Ως ηγέτης ήταν αυθεντικός, καθοδηγούσε και υποστήριζε δίνοντάς μας μέγιστο βαθμό ελευθερίας στο αντικείμενο εξειδίκευσής μας και προπάντων μας εμπιστευόταν δίνοντάς μας όλη τη σχετική πληροφορία για να αντιλαμβανόμαστε τη μεγάλη εικόνα και να σταθμίζουμε τις δράσεις μας σε σχέση με τη στρατηγική μας.  Πιστεύω πως όσοι έχουν συνεργαστεί από κοντά μαζί του είναι τυχεροί καθώς το στυλ ηγεσίας του αποτελεί πρότυπο.»

Ελένη Βυθούλκα - Ανάπτυξη Ταλέντων, Ανθρώπινο Δυναμικό & Οργανωσιακή Μάθηση Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς

«Θυμάμαι ότι ο Γιώργος Χριστοδουλίδης, δημιουργούσε πάντοτε θετική εντύπωση γιατί έχει χαμόγελο, ανοικτή καρδιά, αμεσότητα και είναι ειλικρινείς.  Η ακεραιότητά του είναι το θεμέλιο της εμπιστοσύνης. Έχει καλή καρδιά, ενώ, είναι δίκαιος, ευαίσθητος και πάνω από όλα Άνθρωπος! Θυμάμαι ότι επηρέαζε και έπειθε τους άλλους καθώς είναι επιδέξιος στις διαπραγματεύσεις. Πάντοτε είναι προσανατολισμένος στην επίτευξη αποτελεσμάτων, όντας αποφασιστικός, εργατικός και ακούραστος.

Μπορούσε να διατηρεί την αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία του κάτω από συνθήκες πίεσης. Επιδίωκε να γίνονται brainstorming meetings σε ευχάριστους χώρους εκτός πόλεως. Πάντα υποστήριζε και σεβόταν τους άλλους. Γνώριζε σχεδόν το κάθε μέλος του προσωπικού εντός και εκτός Κύπρου, θυμόταν δηλαδή ονόματα, προσωπικά θέματα και έδειχνε πάντα ενδιαφέρον για όλους. Ένοιωθαν όλοι οικειότητα παράλληλα πάντα με εκτίμηση και σεβασμό προς το άτομο του γιατί έδειχνε σεβασμό και κατανόηση για τις απόψεις, ανάγκες και τα προβλήματα των άλλων. Τρέφει εκτίμηση για την εργασία και έχει κατανόηση για τα προσωπικά προβλήματα των άλλων».

Χρυσάνθη Δράκου - Υπεύθυνη Ανθρώπικου Δυναμικού Τράπεζας Κύπρου

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr