NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Valdis Dombrovskis: Αυτός είναι ο νέος Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου

Valdis Dombrovskis: Αυτός είναι ο νέος Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου

​Ο Λετονός Valdis Dombrovskis αναλαμβάνει τη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Εμπορίου, μετά την παραίτηση του Ιρλανδού Phil Hogan τον περασμένο μήνα.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, ανακοίνωσε ότι επέλεξε τον Dombrovskis, τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της ΕΕ για την οικονομική πολιτική, για να αναλάβει τον ρόλο, ως μέρος μιας αλλαγής που περιλαμβάνει επίσης την κατάργηση ορισμένων από τις τρέχουσες ευθύνες του.

Η κίνηση σηματοδοτεί την πρώτη αλλαγή στην ομάδα των Επιτρόπων της von der Leyen, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Δεκέμβριο. Πίσω από τη συγκεκριμένη εξέλιξη βρίσκεται ένα σκάνδαλο - με τον Hogan να παραιτείται μετά από αποκαλύψεις ότι βρέθηκε σε κοινωνική εκδήλωση παρά τους περιορισμούς γύρω από την πανδημία.

Η ανακοίνωση της Von der Leyen επιβεβαιώνει ότι, ως αποτέλεσμα της παραίτησης του Hogan, η Ιρλανδία έχει χάσει το πολυπόθητο εμπορικό χαρτοφυλάκιο. Η αναπληρώτρια Επίτροπος της ΕΕ, Mairead McGuinness, θα είναι αντ 'αυτού υπεύθυνη για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και τη χρηματοοικονομική σταθερότητα. Η McGuinness είναι σήμερα η πρώτη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Η κ. McGuinness έχει σημαντική πολιτική εμπειρία σε θέματα της ΕΕ και είναι βουλευτής του ΕΚ από το 2004» δήλωσε η Von der Leyen. «Αυτή η εμπειρία είναι ζωτικής σημασίας για την υλοποίηση της ατζέντας της ΕΕ στον χρηματοπιστωτικό τομέα»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr