NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

ΗΠΑ: Έρευνα συνδέει τη γεωγραφία του τόπου με την ψυχολογία των κατοίκων

ΗΠΑ: Έρευνα συνδέει τη γεωγραφία του τόπου με την ψυχολογία των κατοίκων

​Μια ομάδα επιστημόνων ερεύνησε αλγοριθμικά πώς η γεωγραφία του τόπου διαμορφώνει την ψυχολογία, αναλύοντας τους δεσμούς μεταξύ των ανώνυμων αποτελεσμάτων ενός διαδικτυακού τεστ προσωπικότητας που ολοκληρώθηκε από περισσότερους από 3,3 εκατομμύρια Αμερικανούς και της «τοπογραφίας» σε 37.227 ταχυδρομικούς κώδικες των ΗΠΑ.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το «σκληρό και απομακρυσμένο περιβάλλον των ορεινών παραμεθόριων περιοχών» των ΗΠΑ προσελκύει εκείνους που «φρουρούν στενά τους πόρους τους και έχουν δυσπιστία στους ξένους, καθώς και εκείνους που συμμετείχαν σε επικίνδυνες εξερευνήσεις για να εξασφαλίσουν τροφή και έδαφος»

«Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να έχουν αποσταχθεί με την πάροδο του χρόνου σε έναν ατομικισμό που χαρακτηρίζεται από ανθεκτικότητα και αυτοπεποίθηση που βρίσκεται στην καρδιά του αμερικανικού μεθοριακού ήθους», δήλωσε ο Götz, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

«Όταν εξετάζουμε την προσωπικότητα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, διαπιστώνουμε ότι οι κάτοικοι που ζουν στα ορεινά είναι πιο πιθανό να έχουν ψυχολογικά χαρακτηριστικά ενδεικτικά αυτής της συνοριακής νοοτροπίας».

Ο συνδυασμός των χαρακτηριστικών που αποκαλύφθηκαν από τους συγγραφείς της μελέτης αποτελείται από χαμηλά επίπεδα «συμφωνίας», υποδηλώνοντας ότι οι κάτοικοι στα ορεινά των ΗΠΑ δεν εμπιστεύονται και συγχωρούν λιγότερο - χαρακτηριστικά που ωφελούν τις «εδαφικές, εστιασμένες στρατηγικές επιβίωσης».

Τα χαμηλά επίπεδα «εξωστρέφειας» αντικατοπτρίζουν την εσωστρεφή αυτονομία που απαιτείται για να ευδοκιμήσουν σε απομονωμένες περιοχές και ένα χαμηλό επίπεδο «ευσυνειδησίας» προσφέρεται για επαναστατικότητα και αδιαφορία για τους κανόνες, λένε οι ερευνητές.

Ο «νευρωτισμός» είναι επίσης χαμηλότερος, υποδηλώνοντας μια συναισθηματική σταθερότητα και αποφασιστικότητα που ταιριάζει στην παραμεθόρια ζωή. Ωστόσο, το «άνοιγμα στις εμπειρίες» είναι πολύ υψηλότερο, και το πιο έντονο γνώρισμα της προσωπικότητας των κατοίκων στα αμερικανικά βουνά.

«Συνολικά, αυτό το ψυχολογικό δακτυλικό αποτύπωμα για τις ορεινές περιοχές μπορεί να είναι ηχώ των τύπων προσωπικότητας που αναζήτησαν νέες ζωές σε άγνωστες περιοχές».

Με πληροφορίες από phys.org

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr