NEWSFLASH...
Εκ του Ασφαλούς
ανάγνωση

Οι δέκα μεγαλύτεροι brokers αντασφαλίσεων στον κόσμο

Οι δέκα μεγαλύτεροι brokers αντασφαλίσεων στον κόσμο

Οι δύο πρώτοι brokers στην κατάταξη είναι οι Guy Carpenter και JLT Re και στην τρίτη θέση βρίσκεται η AON Reinsurance Solutions. Σε εξέλιξη η διαδικασία καθώς οι υπολογισμοί είναι σύμφωνα με προβλέψεις και τα πρώτα στοιχεία εν μέσω της διαδικτυακής διοργάνωσης του Rendez Vous του Μόντε Κάρλο.

Για πρώτη φορά μετά από 64 χρόνια λόγω των μέτρων που έχουν λάβει οι κυβερνήσεις το καθιερωμένο Rendez Vous (RVS) των αντασφαλιστών στο Μόντε Κάρλο ακυρώθηκε. Πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες διαδικτυακά, αν και όπως αναφέρει η πρώτη μεγαλύτερη αντασφαλιστική στον κόσμο, η Swiss Re, η αξία των προσωπικών επαφών δεν αντικαθίστανται με το διαδίκτυο και για έναν που δεν γνωρίζει οι συσχετισμοί και η γνώση δεν μπορούν να περάσουν από τα διαδικτυακά μέσα.

Τα θέματα που συζητώνται είναι:

  • η πτώση των επιτοκίων,
  • τα νομισματικά και δημοσιονομικά μέτρα που έχουν λάβει οι κυβερνήσεις, τα οποία οδηγούν σε ύφεση τις οικονομίες,
  • τα αντασφαλιστικά τιμολόγια,
  • το capacity που θα δώσουν οι αντασφαλιστές στους ασφαλιστές και τους μεσίτες αντασφαλίσεων, σε ποιες γραμμές παραγωγής, το ύψος των εναλλακτικών επενδυτικών κεφαλαίων –νέες εκδόσεις ILS – Cat Bonds που θα εισρεύσουν στην αγορά.

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν και οι συμφωνίες που θα κλείσουν θα έχουν άμεση επίδραση στην διατύπωση των όρων των συμβολαίων των ασφαλιστικών άρα και σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, όπως είναι οι τράπεζες, το Bancassurance, η λιανική, η τεχνολογία, οι εξαγωγές – εισαγωγές, τα τρόφιμα, χημικά, φαρμακευτικά, μεταφορές, αερομεταφορές, κ.τ.λ.

Ο Covid-19, ο νέος ιός που εξαγγέλθηκε πανδημία στις αρχές του περασμένου Μαρτίου αυξάνει την ζήτηση για (αντ)ασφαλιστικές καλύψεις, αλλά και τα τιμολόγια αντασφαλίσεων.

Οι πρώτοι δέκα Brokes Αντασφαλίσεων

Guy Carpenter και JLT Re, οι δύο μαζί καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στην δεκάδα των δέκα μεγαλύτερων – broker αντασφαλίσεων στον κόσμο για το 2019 σε επίπεδο κύκλου εργασιών σύμφωνα με τα στοιχεία του ReInsurer.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, η JLT Re έγραψε προσέγγιση έσοδα 300 εκατομμύρια δολάρια Η ΠΑ. Η GC ανακοίνωσε οργανική ανάπτυξη 5% το 2019 συγκριτικά με 7% το 2018. Στην δεύτερη θέση της κατάταξης η AON Reinsurance Solutions γράφοντας οργανική ανάπτυξη 10% το 2019 από 7% το 2018. Η ΑΟΝ σημείωσε 17% οργανική ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο του 2019 και διψήφια ανάπτυξη σε όλες τις γραμμές παραγωγής.

Στην τρίτη θέση η Willis Re με τα έσοδα των προαιρετικών αντασφαλίσεων(facultative business) να κυμαίνονται στα 350 εκατομμύρια δολάρια. Στην τέταρτη θέση η TigerRisk διατηρώντας την αναπτυξιακή της πορεία από το 2018, φτάνοντας τα 100 εκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Την πέμπτη θέση κατέχει η Capsicum Re - Gallagher Re με τον κύκλο εργασιών να κυμαίνεται στα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Στην έκτη και έβδομη θέση η Beach και η bms αντίστοιχα. Στην όγδοη θέση η Lockton. Και τέλος, στην ένατη και δέκατη θέση οι RKH και HOLBORN, αντίστοιχα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr