NEWSFLASH...
Marketing & Sales
ανάγνωση

#Hashtags Facebook: Οι λειτουργίες και η συμβολή τους στο Διαδικτυακό Marketing

#Hashtags Facebook: Οι λειτουργίες και η συμβολή τους στο Διαδικτυακό Marketing

Αρκετές φήμες διαδίδονταν τον τελευταίο καιρό για την εισαγωγή hashtags και στο Facebook, φήμες οι οποίες επιβεβαιώθηκαν την περασμένη Τετάρτη.

Πλέον περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο μέλη του Facebook θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν hashtags, ένα εργαλείο που διαδόθηκε από το Twitter και υιοθετήθηκε στη συνέχεια από πλήθος άλλων κοινωνικών δικτύων.

Οι λόγοι που οδήγησαν το Facebook στην υιοθέτηση των hashtags είναι κυρίως το γεγονός πως μέχρι σήμερα οι χρήστες του δεν είχαν την ευκαιρία να διαχειρίζονται εύκολα και αποτελεσματικά τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που διακινούνται μέσα σε αυτό. Προσθέτοντας hashtags (δηλαδή το σύμβολο της δίεσης #, ακολουθούμενο από τη λέξη-κλειδί) οι χρήστες θα καταφέρνουν γρηγορότερα να παρακολουθούν και να συλλέγουν πληροφορίες από αναρτήσεις συγκεκριμένου περιεχομένου. Το αντίστοιχο θα συμβαίνει κάνοντας απλώς «κλικ» στο hashtag μιας ανάρτησης.

alt

Η λειτουργικότητα των hashtags στο Facebook

Ορισμένες από τις κυριότερες υπηρεσίες που προσφέρει η εισαγωγή των hashtags στο Facebook είναι:

  • Η δυνατότητα τα hashtags να αποτελούν ενεργά links και κάνοντας απλώς «κλικ» να εμφανίζονται όλα τα σχετικά αποτελέσματα (σχόλια, φωτογραφίες, άρθρα κ.λπ.).
  • Η δυνατότητα να αναζητήσετε συγκεκριμένα hashtags μέσω της μπάρας αναζήτησης του Facebook.
  • Η δυνατότητα να κάνετε κλικ σε hashtags που προέρχονται από άλλα Κοινωνικά Δίκυα, όπως το Instagram, Pinterest κ.α.
  • Η δυνατότητα να προσθέσετε hashtags σε διαφημίσεις που τρέχετε στο Facebook.

Η συμβολή των hashtags στο Διαδικτυακό Marketing

Για μία επιχείρηση που γνωρίζει και εκμεταλλεύεται την δυναμική των Social Media, τα hashtags είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος ώστε:

  • Να ενοποιήσει την στρατηγική προώθησης Κοινωνικών Δικτύων που ακολουθεί μέσω πολλαπλών καναλιών.
  • Να αυξήσει την γνωστοποίησης του περιεχομένου της.
  • Να προσεγγίσει προσωποκεντρικά τους χρήστες των Κοινωνικών Δικτύων και δυνητικούς πελάτες της.
  • Τέλος, δίνεται η δυνατότητα να ανακαλύψουν άμεσα τα ενδιαφέροντα των χρηστών με στόχο την ενίσχυση του Real Time Marketing, που βασίζεται σε εν εξελίξει γεγονότα.

Βασικό συστατικό της προώθησης μέσω του διαδικτύου διαδραματίζει ο ρόλος των λέξεων-κλειδιά που περιγράφουν το περιεχόμενο μίας ιστοσελίδας, ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας . Με την συμβολή των hashtags ενισχύεται ο ρόλος των λέξεων-κλειδιά και σε συνδυασμό με την δυναμική των Κοινωνικών Δικτύων (εν προκειμένω του μεγαλύτερου Κοινωνικού Δικτύου το Facebook) δημιουργείται γόνιμο έδαφος στην διαμόρφωσης αποτελεσματικής στρατηγικής Διαδικτυακού Marketing.

Το Facebook μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, εισάγει νέες υπηρεσίες προκειμένου να ενθαρρύνει τον διαμοιρασμό περιεχομένου, να τονώσει τον κοινωνικό χαρακτήρα του και να αυξήσει τα κέρδη του προσελκύοντας νέους διαφημιστές.

Ο Mark Zuckerberg δεν έχει μάθει απλά να υιοθετεί αλλά αντιθέτως γνωρίζει να καινοτομεί και να εξελίσσετε, για τον λόγο αυτό μας υπόσχεται σύντομα την μετεξέλιξη των hashtags εμβαθύνοντας ακόμη περισσότερο στην εξόρυξη γνώσης και δημιουργώντας μοναδικές εμπειρίες στους χρήστες του Facebook.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr