NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Καινοτόμο έργο για την προώθηση της ποικιλομορφίας στον επιχειρηματικό τομέα

Καινοτόμο έργο για την προώθηση της ποικιλομορφίας στον επιχειρηματικό τομέα

Το έργο EMBRACIVE, με πλήρη τίτλο «Αγκαλιάζοντας τη Διαφορετικότητα και ενθαρρύνοντας την Συμπεριληπτικότητα στο Χώρο Εργασίας», είναι ένα νέο καινοτόμο έργο που στοχεύει στην προώθηση της ποικιλομορφίας στον επιχειρηματικό τομέα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Συντονιστής του έργου είναι το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου - Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, με εταίρους το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας Κύπρου και το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.

Με την ανάπτυξη δράσεων που υποστηρίζουν και προωθούν την Χάρτα Διαφορετικότητας, ένα εργαλείο που βρίσκεται στη διάθεση των επιχειρήσεων, το έργο υποστηρίζει την ανάπτυξη εσωτερικών πολιτικών και δημιουργίας εταιρικών πρακτικών κατά των διακρίσεων.

Μέσω της ανάπτυξης μίας πρακτικής εργαλειοθήκης και ενός στοχευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος, η κοινοπραξία του έργου αποσκοπεί να συμβάλει στη βελτίωση του επιπέδου διαχείρισης της διαφορετικότητας, πρώτα από τους Υπεύθυνους Ανθρώπινου Δυναμικού και περαιτέρω από το υπαλληλικό προσωπικό των εταιρειών. Για την αξιόπιστη εφαρμογή των εργαλείων που προτείνει το έργο EMBRACIVE αξιοποιεί μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων στην Ελλάδα και την Κύπρο. Το EMBRACIVE ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2022.

Το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου - Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου συμμετέχει και υποστηρίζει το συνέδριο «2nd Diversity In Business 2020» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 στο Ζάππειο Μέγαρο και θα μεταδοθεί επίσης διαδικτυακά. Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί αναφορικά με την αποδοχή της διαφορετικότητας και των ίσων ευκαιριών από τις ελληνικές επιχειρήσεις.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr