NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Facebook αρνείται ότι θα κλείσει τις υπηρεσίες της στην Ευρώπη

Η Facebook αρνείται ότι θα κλείσει τις υπηρεσίες της στην Ευρώπη

​Ο επικεφαλής παγκόσμιας πολιτικής της Facebook αρνήθηκε ότι ο τεχνολογικός γίγαντας θα μπορούσε να κλείσει τις υπηρεσίες του για τους Ευρωπαίους εάν οι τοπικοί ρυθμιστικοί φορείς την διατάξουν να αναστείλει τη μεταφορά δεδομένων στις ΗΠΑ, μετά από απόφαση δικαστηρίου στην Ευρώπη.

Οι συγκεκριμένες αναφορές προήλθαν από κατάθεση της εταιρείας σε δικαστήριο του Δουβλίνου, όπου ανέφερε πως εάν γίνει δεκτή η απόφαση, «δεν είναι σαφές στην εταιρεία πώς, υπό αυτές τις συνθήκες, θα μπορούσε να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες Facebook και Instagram στην ΕΕ». Την αναφορά έκανε η Yvonne Cunnane, επικεφαλής προστασίας δεδομένων της Facebook Ireland.

«Φυσικά δεν θα [κλείσουμε στην Ευρώπη] - και ο λόγος που δεν θα το κάνουμε είναι ακριβώς επειδή θέλουμε να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε πελάτες και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Facebook Nick Clegg κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής συζήτησης για την πολιτική της ΕΕ.

Ωστόσο, προειδοποίησε επίσης για «βαθιές επιπτώσεις» σε πολλές ψηφιακές επιχειρήσεις, εάν δεν βρεθεί τρόπος από τους νομοθέτες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού να επιλύσουν τη νομική αβεβαιότητα σχετικά με τις μεταφορές δεδομένων.

«Έχουμε ένα μείζον ζήτημα - το οποίο είναι ότι για διάφορους περίπλοκους, νομικούς, πολιτικούς και άλλους λόγους τίθενται ερωτηματικά σχετικά με την τρέχουσα νομική βάση υπό την οποία πραγματοποιούνται οι μεταφορές δεδομένων.

Εάν καταργηθούν αυτά τα νομικά μέσα μεταφοράς δεδομένων - όχι από εμάς, αλλά από ρυθμιστικές Αρχές - τότε φυσικά αυτό θα έχει βαθιά επίδραση στο πώς λειτουργούν όχι μόνο οι υπηρεσίες μας, αλλά και αμέτρητες άλλες εταιρείες. Προσπαθούμε να το αποφύγουμε αυτό».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr