NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο δισεκατομμυριούχος Feeney πέτυχε το στόχο του: Δώρισε όλη την περιουσία του

Ο δισεκατομμυριούχος Feeney πέτυχε το στόχο του: Δώρισε όλη την περιουσία του
29_09_2020 | 14:35 29_09_2020 | 14:37
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Κοινωνία

​Ο Chuck Feeney πέτυχε μια φιλοδοξία ζωής: δώρισε την περιουσία του, ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ βρίσκεται ακόμη εν ζωή για να δει τον αντίκτυπο που έχει η προσφορά του.

Τα τελευταία 38 χρόνια, ο Feeney, ένας ιρλανδοαμερικανός που έβγαλε δισεκατομμύρια από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, έκανε δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο με στόχο να «αγωνιστεί για το μηδέν... να τα δώσει όλα».

Αυτή την εβδομάδα, ο 89χρονος Feeney, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, πέτυχε το στόχο του. Οι Atlantic Philanthropies, το ίδρυμα που ίδρυσε μυστικά το 1982 και στο οποίο μετέφερε σχεδόν όλο τον πλούτο του, δώρισε όλα τα χρήματα που είχε στη διάθεση του.

Καθώς υπέγραφε τα έγγραφα για τη διάλυση του ιδρύματος, ο Feeney είπε ότι ήταν πολύ ικανοποιημένος με τη συγκεκριμένη ολοκλήρωση. Από το μικρό ενοικιαζόμενο διαμέρισμά του στο Σαν Φρανσίσκο, είχε ένα μήνυμα για άλλους υπερπολούσιους, που μπορεί να έχουν δεσμευτεί να δώσουν μέρος της περιουσίας τους, αλλά μόνο αφού πεθάνουν: «Σε όσους αναρωτιούνται για το "Giving While Living": δοκιμάστε το, θα σας αρέσει».

Ο Feeney, ο οποίος έδωσε τα περισσότερα από τα χρήματά του κρυφά, είπε πως ελπίζει ότι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του και θα χρησιμοποιήσουν τα χρήματά τους για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προβλημάτων του κόσμου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr