NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Startuppers ετοιμάζουν συμμαχία «εναντίον του μονοπωλίου της Google»

Startuppers ετοιμάζουν συμμαχία «εναντίον του μονοπωλίου της Google»
01_10_2020 | 11:49 01_10_2020 | 11:50
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

​Δεκάδες κορυφαίες startups και άλλες εταιρείες στην Ινδία ετοιμάζονται να σχηματίσουν μια συμμαχία και εξετάζουν την ιδέα να ιδρύσουν ένα νέο κατάστημα εφαρμογών για να αποκοπούν από την εξάρτηση τους στην Google, όπως αναφέρει το TechCrunch.

Η λίστα των επιχειρηματιών περιλαμβάνει ονόματα υψηλού προφίλ, όπως ο Vijay Shekhar Sharma, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Paytm (της πιο πολύτιμης startups της Ινδίας), ο Deep Kalra της εταιρείας εισιτηρίων MakeMyTrip και στελέχη από τις PolicyBazaar, Sharechat και πολλές άλλες εταιρείες.

Οι startups, σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, εκφράζουν βαθιές ανησυχίες σχετικά με τη «μονοπωλιακή» παρουσία της Google στην Ινδία και αναφέρονται σε άδικη και ασυνεπής επιβολή των κανόνων του Play Store στη χώρα.

Οι συνομιλίες, οι οποίες ξεκίνησαν τις τελευταίες εβδομάδες, κλιμακώθηκαν την Τρίτη, αφότου η Google δήλωσε ότι από την επόμενη χρονιά οι προγραμματιστές που φιλοξενούνται στο Play Store θα πρέπει να της δίνουν μερίδιο 30% των πληρωμών που σχετίζονται με τις εφαρμογές τους.

Δεκάδες στελέχη «από σχεδόν κάθε κορυφαία startup και εταιρεία» στην Ινδία συμμετείχαν σε μια τηλεδιάσκεψη την Τρίτη για να συζητήσουν την πορεία που θα ακολουθήσουν. Ένα μερίδιο 30% για την Google είναι απλώς ανέφικτο, όπως συμφώνησαν οι συμμετέχοντες.

Τους τελευταίους μήνες, αρκετές μεγάλες νεοσύστατες επιχειρήσεις στην Ινδία εξέφρασαν επίσης την απογοήτευσή τους για πολλούς από τους υφιστάμενους φορείς του κλάδου, οι οποίοι ορισμένοι λένε ότι δεν κατάφεραν να εργαστούν για την καλλιέργεια του τοπικού οικοσυστήματος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr