NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο John McAfee, γνωστός από τα antivirus, συνελήφθη για φοροδιαφυγή

Ο John McAfee, γνωστός από τα antivirus, συνελήφθη για φοροδιαφυγή
Φωτογραφία: Gage Skidmore
06_10_2020 | 10:28 06_10_2020 | 10:29
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Κοινωνία

​Ο John McAfee, που έκανε μια περιουσία πουλώντας λογισμικό ασφάλειας και που τα τελευταία χρόνια έγινε υπέρμαχος των κρυπτονομισμάτων, κατηγορείται για φοροδιαφυγή από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ). Ο McAfee συνελήφθη στην Ισπανία και αναμένεται η έκδοση του στις ΗΠΑ..

Το πλήρες κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι ο McAfee απέφυγε τους φόρους με διάφορα μέσα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ονομάτων άλλων ανθρώπων - με καθοδήγηση πληρωμών σε τραπεζικούς λογαριασμούς, λογαριασμούς κρυπτογράφησης, ακίνητα, σκάφη και άλλα.

Ο McAfee κατηγορείται επίσης για εσκεμμένη αποτυχία κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων από το 2014 έως το 2018. Εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών για καθεμία από τις πέντε κατηγορίες φοροδιαφυγής και έως και ένα έτος φυλάκισης για κάθε μια από τις πέντε κατηγορίες αποτυχίας υποβολής φορολογικής δήλωσης.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μήνυσε επίσης τον McAfee επειδή δεν αποκάλυψε ότι πληρώθηκε για την προώθηση αρχικών προσφορών νομισμάτων (ICO) στο Twitter από τον Δεκέμβριο του 2018 έως τον Ιανουάριο του 2018, παρά το ότι φέρεται να έλαβε περισσότερα από 23 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin και Ether.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr