NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Microsoft θα μπορούσε να εξαγοράσει την Nokia, για άλλη μια φορά

Η Microsoft θα μπορούσε να εξαγοράσει την Nokia, για άλλη μια φορά

​Σύμφωνα με αναφορά που προέρχεται από εταιρεία αναλύσεων, η Microsoft είναι μια από τις επικρατέστερες για να προχωρήσουν σε μια εξαγορά της Nokia.

Οι προβλέψεις της CCS Insight για το 2021 περιλαμβάνουν τον ισχυρισμό ότι η Nokia θα εξαγοραστεί από μια μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας των ΗΠΑ το επόμενο έτος, με τη Microsoft και την Intel να ονομάζονται ως πιθανοί αγοραστές.

Η Microsoft και η Nokia, φυσικά, έχουν ιστορικό. Το 2013, η Microsoft πλήρωσε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια για την δραστηριότητα γύρω από τα smartphones της Nokia, σε μια προσπάθεια να παρέχει μια τρίτη εναλλακτική λύση έναντι των iPhone και Android, με τα Windows Phone. Μια προσπάθεια που αποδείχθηκε εμπορικά αποτυχημένη.

Παρόλο που η Nokia έχει επανέλθει από τότε στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, δεν είναι αυτός ο βραχίονας που θα αποδειχθεί ελκυστικός για τους πιθανούς αγοραστές. Αντ 'αυτού, σύμφωνα με την CCS Insight, είναι το σκέλος δικτύωσης της Nokia που θα ενδιέφερε τους Αμερικανούς γίγαντες, με την κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαγορεύει στους παρόχους να χρησιμοποιούν εξοπλισμό από κινέζους προμηθευτές όπως η Huawei.

Η Nokia την περασμένη εβδομάδα κατέληξε σε συμφωνία για να γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής εξοπλισμού στον μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιών του Ηνωμένου Βασιλείου, την BT. Αυτή η εξέλιξη θα έχει σίγουρα προσελκύσει την προσοχή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σύμφωνα με τον διευθυντή καταναλωτικών προϊόντων και συνδεσιμότητας της CCS Insight, Kester Mann. «Πιστεύουμε ότι η Nokia θα μπορούσε να είναι ελαφρώς ευάλωτη σε μια εξαγορά», δήλωσε ο Mann.

«Η Microsoft ενδιαφέρεται πραγματικά για τον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Ήδη έχουμε δει δύο εξαγορές από αυτούς φέτος [Metaswitch και Affirmed Networks]... που έχει να κάνει με την εξειδίκευση στον χώρο 5G και στον τηλεπικοινωνιακό χώρο. Πιστεύουμε ότι η Nokia θα μπορούσε να είναι ένας πιθανός στόχος για κάποιον όπως η Microsoft».

Αν η Microsoft έδειχνε ενδιαφέρον για τη Nokia, θα αντιμετώπιζε ανταγωνισμό από τον παλιό σύμμαχό της, την Intel, η οποία επίσης επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην αγορά του 5G, σύμφωνα με τον Mann. «Η Intel είναι μια εταιρεία που θα πρέπει κανείς να παρακολουθεί στον χώρο των τηλεπικοινωνιών τα επόμενα χρόνια».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr