NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Project Parenting: Η πρώτη ολιστική εκπαιδευτική πλατφόρμα για γονείς

Project Parenting: Η πρώτη ολιστική εκπαιδευτική πλατφόρμα για γονείς
15_10_2020

Powered by:
The People's Trust Ενισχύουμε μικρές επιχειρήσεις
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Καινοτομία & Τεχνολογία

Με όραμα ένα σχολείο ελεύθερο για όλα τα παιδιά, που θα τα προετοιμάζει για την πραγματική ζωή, η Μαρίνα Αρπλιά σε πολύ νεαρή ηλικία κατάλαβε ότι ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την εκπαίδευση. Να προσφέρει ένα νέο εκπαιδευτικό σύστημα.

Οι σπουδές στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά και αρκετή εθελοντική δράση σε οργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την ώθησαν να στραφεί σε κάτι που θα “γυρίσει τα γρανάζια για να κινηθεί η μηχανή της κοινωνίας προς την κατεύθυνση ενός καλύτερου μέλλοντος”, όπως περιγράφει η ίδια. Άρα πρώτη σκέψη ήταν να κάνει κάτι που θα απευθύνεται στα παιδιά.

Στην πορεία όμως, σκέφτηκε πως τα παιδιά θα ωφελούνταν πολύ περισσότερο, αν η σωστή εκπαίδευση ξεκινούσε από τους γονείς!

Έτσι γεννήθηκε το Project Parenting, μια πλατφόρμα προσωπικής ανάπτυξης για γονείς.

-Τι είναι η πλατφόρμα project parenting; Τι υπηρεσίες προσφέρει;

Δεν είναι ένα απλό site ή blog, αλλά ένα ζωντανό digital οικοσύστημα το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη, του γονέα. Μέσα σε αυτό το οικοσύστημα ο γονέας διαγράφει τη δική του πορεία.

Ένας άνθρωπος δεν είναι μόνο γονέας, αλλά αντίθετα είναι και σύντροφος, σύζυγος, παιδί, φίλος ή επαγγελματίας. Εμείς τον βοηθούμε να ανταποκριθεί σε όλους τους ρόλους της ζωής του μέσα από το εκπαιδευτικό υλικό που του προσφέρουμε.

Το εκπαιδευτικό υλικό δημιουργείται από κορυφαίους επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα και αγγίζει 8 διαφορετικές θεματικές που ενδιαφέρουν τη ζωή ενός γονέα και ενός παιδιού. Ενδεικτικά, οι πιο δημοφιλείς είναι η ψυχολογία, η υγεία, η εκπαίδευση και η διατροφή.

“Μαθαίνω, Διαβάζω, Απευθύνομαι, Εφαρμόζω”

Το Project Parenting – προς το παρόν – είναι μόνο δωρεάν και από τον Δεκέμβριο θα εισάγουμε και τη συνδρομητική πλατφόρμα που θα προσφέρει συνολικά 4 υπηρεσίες.

Η πρώτη, το «Μαθαίνω», περιλαμβάνει το εκπαιδευτικό υλικό, δηλαδή τη θεωρητική γνώση, αλλά και την πρακτική εφαρμογή που τη συνοδεύει. Ήδη μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τις σειρές από βίντεο που έχουμε δημιουργήσει με τους επαγγελματίες/expert μας και με την συνδρομητική θα μπορεί να βλέπει πρώτος τα Master Classes που θα κάνουμε.

Η επόμενη υπηρεσία είναι το «Διαβάζω», όπου ο γονέας μπορεί να βρει άρθρα, τα οποία έχουν τη μορφή δοκιμίων, επιστημονικών μελετών, ακόμα και ποιημάτων και είναι το υποστηρικτικό μας υλικό.

Στην τρίτη υπηρεσία, το «Απευθύνομαι», ο γονέας έχει τη δυνατότητα να βρει τους επαγγελματίες που έχει παρακολουθήσει και διαβάσει, να τους γνωρίσει, να τους βρει στον επαγγελματικό τους χώρο, να ανακαλύψει τι υπηρεσίες προσφέρουν και αν ανταποκρίνονται στις δικές του ανάγκες, να επικοινωνήσει μαζί τους.

Τέλος, η τελευταία μας υπηρεσία θα εισαχθεί τον Δεκέμβριο και θα είναι το «Εφαρμόζω», όπου υπάρχουν όλες οι δραστηριότητες, από σεμινάρια, ημερίδες, δραστηριότητες που κάνει ένας expert ή οργανισμός, αλλά και τα webinars, τα οποία ένας γονέας έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει διαδικτυακά από όπου κι αν βρίσκεται.

project_parenting-2.png?mtime=20201014134850#asset:216524

-Ποια ανάγκη καλύπτει η υπηρεσία που προσφέρετε;

Στο διαδίκτυο υπάρχει ήδη η γνώση, είναι διάχυτη σε διάφορα sites και blogs. Ο γονέας όμως αδυνατεί να καταλάβει τι του ταιριάζει ή αν αυτή η πληροφορία που βρήκε είναι σωστή.

Με το Project Parenting ερχόμαστε να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα, προσφέροντας έγκυρη, συγκεντρωμένη και στοχευμένη πληροφορία.

Ο καθένας μπορεί να βρει απαντήσεις σε ερωτήματα που τον απασχολούν γύρω από τον εαυτό του και από τη γονεϊκότητα από διαφορετικές επιστημονικές προσεγγίσεις, κάνοντας μόνο ένα “κλικ” στην πλατφόρμα μας.

Οι πληροφορίες αυτές, δεν μένουν μόνο στη θεωρία, αλλά έχουν και πρακτικές εφαρμογές. Δηλαδή, δεν παρακολουθεί ή δεν διαβάζει απλώς έναν ειδικό να μιλάει για ένα θέμα, αλλά αποκτά και τα πρακτικά εργαλεία για να εφαρμόσει τη γνώση στην καθημερινότητά του και να μπορέσει να βελτιώσει και να αντιμετωπίσει πρακτικά το ζήτημα που τον απασχολεί.

Αυτό λύνει τα χέρια στους γονείς που θέλουν να βρουν κάποιον που εμπιστεύονται και δεν θέλουν να αναζητούν σε όλο το διαδίκτυο για κάποιον έγκριτο επαγγελματία.

Τέλος, αντιμετωπίζει μια ανάγκη που φαινομενικά δεν υπάρχει. Παράδοξο; Όχι και τόσο αν το καλοσκεφτούμε. Εφόσον είναι η πρώτη ολιστική εκπαιδευτική πλατφόρμα για γονείς, είναι και αυτή που “έριξε φως” στην ανάγκη των γονέων για ολιστική καθοδήγηση.

Θα βρουν υλικό, τόσο για τα παιδιά τους όσο και για τους εαυτούς τους – κυρίως για αυτούς – αφού είναι και σύντροφοι, σύζυγοι, επαγγελματίες, φίλοι και είναι και οι ίδιοι παιδιά.

Η πλατφόρμα μας βοηθά τους γονείς να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη και ισορροπημένη. Έτσι, θα μεγαλώσουν και τα παιδιά τους, ώστε να γίνουν οι ολοκληρωμένοι ενήλικες του αύριο.

-Πού μπορεί να σας βρει κάποιος;

Μπορεί κάποιος να μας βρει στο site μας, στο Facebook, στο Instagram, στο YouTube και στο LinkedIn.

-Γιατί να χρησιμοποιήσει κάποιος το Project Parenting;

Ξεκινώντας την πλατφόρμα, έκανα μια μεγάλη έρευνα σε γονείς. Μέσα από την έρευνα προέκυψαν κάποια ευρήματα σχετικά με τις ανάγκες των γονέων. Προέκυψε ότι οι γονείς έχουν ανασφάλεια σχετικά με το πώς θα απαντούν σε «δύσκολες» ερωτήσεις που τίθενται από τα παιδιά τους.

Ή για παράδειγμα δεν ξέρουν πώς να περάσουν δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά τους και έχουν ανάγκη να βρουν γρήγορα και εύκολα δραστηριότητες με χαμηλό κόστος.

Παράλληλα έγινε φανερό, ότι νιώθουν μεγάλη ενοχή σχετικά με τον γονεϊκό τους ρόλο. Τον ασκούν σωστά; Είναι καλοί γονείς; Μήπως έχουν τραυματίσει το παιδί τους; Για κάθε τους πράξη υπάρχει ένας εσωτερικός κριτής.

Κάνοντας μια έρευνα στον ανταγωνισμό καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει κάποιο μέσο στο οποίο μπορούν οι γονείς να βρουν απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω.

Υπάρχει τεράστιος όγκος πληροφοριών σε διάφορα blogs που απευθύνονται σε γονείς, στα οποία, όπως μας είπαν και οι ίδιοι οι γονείς, χάνονται, καθώς υπάρχουν πολλές και διαφορετικές γνώμες για θέματα που αφορούν τα παιδιά, κάποιες εκ των οποίων γράφονται από μη εξειδικευμένα άτομα.

Το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι ότι θα μπορούμε να καλύψουμε την ανάγκη των γονιών για πιο άμεση και γρήγορη πληροφόρηση σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων που τους απασχολεί, και όλη αυτή η πληροφορία θα βρίσκεται συγκεντρωμένη σε μια πλατφόρμα, δεν θα χρειάζεται να την αναζητήσουν σε πολλαπλά σημεία.

Τέλος, έχει την ιδιαιτερότητα ότι χρησιμοποιεί το βίντεο ως πρακτικό εργαλείο μετάδοσης της γνώσης, με αποτέλεσμα την αμεσότητα και τη ζωντάνια, σ’ αυτή την πρωτότυπη διαδικασία εκμάθησης. Κάτι πολύ βασικό είναι ότι στην πλατφόρμα δεν θα υπάρχουν διαφημίσεις.

Αντίθετα, η προβολή των ειδικών και των επιχειρήσεων θα γίνεται με ουσιαστικό τρόπο, μέσα από τη δημιουργία περιεχομένου, δηλαδή content marketing.

-Πώς φαντάζεστε την επιχείρησή σας στα επόμενα χρόνια;

Οραματίζομαι ότι το Project Parenting θα γίνει η πρώτη διαδικτυακή σχολή γονέων. Θα έχουμε δηλαδή κανονικές διαδικτυακές “τάξεις” γονέων για συγκεκριμένα θέματα που τους απασχολούν.

Θέλω να έχουμε καταφέρει να επεκταθούμε σε ακόμα 3 χώρες του εξωτερικού, όπου θα στηθεί εκ νέου πλατφόρμα με δικούς τους επαγγελματίες και στη δική τους γλώσσα, αφού ούτε εκεί υπάρχει κάτι αντίστοιχο με αυτό που κάνουμε.

Θα είναι μια πλατφόρμα που θα συμπορεύεται με τους γονείς σε όλα τα στάδια της γονεϊκότητας, από την απόφαση να αποκτήσουν παιδί, μέχρι την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, την παιδική και εφηβική ηλικία.

Θέλουμε να βοηθήσουμε να εξαφανιστεί το στίγμα του “ζητάω βοήθεια” που υπάρχει έντονο στη χώρα μας και θα απομυθοποιήσουμε την ενοχή που δημιουργείται έντονα στους γονείς.

-Με ποιο τρόπο σας βοήθησε το The People's Trust;

Μάθαμε για τον οργανισμό από έναν επιχειρηματία που είχε ήδη λάβει οικονομική στήριξη. Η οικονομική στήριξη που μας προσέφεραν βοηθά στην παραγωγή βίντεο, αλλά και στην αγορά του εξοπλισμού μας.

-Θα προτείνατε το The People's Trust σε ένα νέο επιχειρηματία και γιατί;

Φυσικά! Το The People’s Trust σε βοηθά με το ξεκίνημά σου, ιδιαίτερα αν δεν έχεις κεφάλαιο. Όπως ακριβώς και έγινε στη δική μου περίπτωση. Είμαι 26 χρονών, αποφάσισα να το ξεκινήσω όλο αυτό αυθόρμητα και χωρίς να έχω αποταμιεύσει ιδιαίτερα. Επομένως, έκανε εφικτό το να μπορέσω να ξεκινήσω και να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα!

Το The People’s Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο οργανισμός έχει ως ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr