NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Πακιστάν: Ο πρωθυπουργός ζητά από το Facebook να απαγορεύσει το ισλαμοφοβικό περιεχόμενο

Πακιστάν: Ο πρωθυπουργός ζητά από το Facebook να απαγορεύσει το ισλαμοφοβικό περιεχόμενο

​Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Imran Khan, κάλεσε το Facebook να απαγορεύσει το ισλαμοφοβικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα του, προειδοποιώντας για ριζοσπαστικοποίηση μεταξύ των μουσουλμάνων.

Ο Khan, σε μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε στο Twitter την Κυριακή, δήλωσε ότι «η αυξανόμενη ισλαμοφοβία» ενθαρρύνει τον εξτρεμισμό και τη βία παγκοσμίως, ειδικά μέσω των πλατφορμών κοινωνικών δικτύωσης όπως το Facebook.

«Θα σας ζητούσα να επιβάλλετε στο Facebook παρόμοια απαγόρευση στην ισλαμοφοβία και το μίσος, όπως έχετε εφαρμόσει για το Ολοκαύτωμα», είπε ο Khan.

Σημειώνεται πως, αυτόν τον μήνα, το Facebook δήλωσε ότι ενημερώνει την πολιτική ρητορικής μίσους για να απαγορεύσει περιεχόμενο που αρνείται το Ολοκαύτωμα.

«Δεν μπορεί κάποιος να πει ότι ενώ τα μηνύματα μίσους εναντίον ορισμένων είναι απαράδεκτα, εκείνα εναντίων άλλων είναι αποδεκτά» τόνισε ο Khan, προσθέτοντας ότι μια τέτοια στάση «θα ενθαρρύνει την περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση».

Σε απάντηση, εκπρόσωπος της Facebook δήλωσε ότι η εταιρεία αντιτάσσεται σε όλες τις μορφές μίσους και δεν επιτρέπει επιθέσεις με βάση τη φυλή, την εθνικότητα, την εθνική καταγωγή ή τη θρησκεία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr