NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Google πλήρωσε δισεκατομμύρια στην Apple για να κυριαρχήσει στην αναζήτηση

Η Google πλήρωσε δισεκατομμύρια στην Apple για να κυριαρχήσει στην αναζήτηση

​Μέσω της αντιμονοπωλιακής αγωγής που κατέθεσε πρόσφατα το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εναντίον της Google, έγινε γνωστό και άλλο ένα ποσό: 8 έως 12 δισεκατομμύρια δολάρια.​

Αυτό είναι το ποσό που φέρεται να πληρώνει η Google στην Apple για ένα από τα πιο πολύτιμα κομμάτια στον κόσμο της διαδικτυακής αναζήτησης: την προεπιλεγμένη κατάσταση στην αναζήτηση, στα iPhone και σε όλες τις άλλες συσκευές της Apple.

Οι ερευνητές του υπουργείου Δικαιοσύνης λένε ότι η Apple, η οποία δεν διαθέτει τη δική της μηχανή αναζήτησης, έχει υπογράψει μια συμφωνία πολλών ετών, καθιστώντας την Google την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε όλα τα προϊόντα της. Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα περιήγησης Safari, το Siri και η λειτουργία Spotlight καθιστούν τη Google ως την προεπιλεγμένη επιλογή.

Από την πλευρά της Google, η απώλεια της προεπιλεγμένης κατάστασης σε συσκευές της Apple χαρακτηρίζεται ως ένα εφιαλτικό σενάριο, που στο εσωτερικό της εταιρείας φέρει την ονομασία "Code Red".

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google Sundar Pichai συναντήθηκαν ιδιωτικά, το 2018, για να συζητήσουν πώς θα μπορούσαν να συνεργαστούν οι δύο εταιρείες. Στη συνέχεια, ένας ανώτερος υπάλληλος της Apple έγραψε σε έναν ομόλογό του στη Google: «Το όραμά μας είναι να λειτουργήσουμε σαν να είμαστε μία εταιρεία».

Η Apple, η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο, αντλεί έως και το ένα πέμπτο των 260 δισεκατομμυρίων δολαρίων της παγκοσμίως λόγω της συνεργασίας της με την Google, η οποία, σύμφωνα με τη σχετική αγωγή, διαχειρίζεται περισσότερο από το 90% των παγκόσμιων διαδικτυακών αναζητήσεων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr