NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

ΣΕΒΙΤΕΛ: Επιβεβλημένες οι αναλύσεις των ελαιολάδων και για την οργανοληπτική αξιολόγηση

ΣΕΒΙΤΕΛ: Επιβεβλημένες οι αναλύσεις των ελαιολάδων και για την οργανοληπτική αξιολόγηση

Το Οργανοληπτικό Εργαστήριο του ΣΕΒΙΤΕΛ, με ανακοίνωση του, «καλωσορίζει τη νέα ελαιοκομική περίοδο 2020/21 και εύχεται να είναι πλούσια και καλή για όλους τους παραγωγούς. Η καταξιωμένη διεθνώς Ομάδα Γευσιγνωστών του Εργαστηρίου Οργανοληπτικών Δοκιμών του ΣΕΒΙΤΕΛ ανταποκρίνεται επάξια στην διαρκώς αυξανόμενη αποστολή δειγμάτων για αξιολόγηση, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, με τακτικές σε τουλάχιστον εβδομαδιαία βάση συνεδριάσεις και στην αμεσότητα αποστολής των Αποτελεσμάτων (παράδοση σε 1-3 μέρες το αργότερο)».

Το Εργαστήριο του ΣΕΒΙΤΕΛ, «με επικεφαλής την διεθνώς (ορισθείσα Επικεφαλής σε πολλές ομάδες εργασίας του COI - ΔΣΕ) αναγνωρισμένη Χημικό κα Έφη Χριστοπούλου, έχει παράλληλα συνάψει συμβάσεις συνεργασίας με χημικά εργαστήρια, εντός και εκτός της χώρας και συμβάλει με το υπεύθυνο έργο του στη διασφάλιση, τη βελτίωση και την ανάδειξη του ελληνικού ελαιολάδου». H ελάχιστη ποσότητα δείγματος είναι 500ml. Η μεταφορά του πρέπει να γίνεται σε καθαρό περιέκτη, πλήρως γεμάτο και σφραγισμένο. Κατά την μεταφορά του να μην παραμένει εκτεθειμένο στον ήλιο ή την ζέστη.

To δείγμα πρέπει να συνοδεύεται με συμπληρωμένη την Αίτηση Οργανοληπτικής Δοκιμής η οποία είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα sevitel.gr.

H οργανοληπτική ομάδα του Εργαστηρίου του ΣΕΒΙΤΕΛ εκτός από το επίσημο πιστοποιητικό (για την έκδοση του οποίου είναι διαπιστευμένη από το ΕΣΥΔ και αναγνωρισμένη από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας), μπορεί να παρέχει και συμβουλευτικές υπηρεσίες και για τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του δείγματός.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Εργαστήριο ή/και την Οργανοληπτική Αξιολόγηση των παρθένων ελαιολάδων, μπορείτε να επικοινωνείτε στα: τηλ.: 210 3238856 και e-mail: lab@sevitel.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr