NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Βρετανία θα απαγορεύσει τις διαδικτυακές διαφημίσεις πρόχειρου φαγητού

Η Βρετανία θα απαγορεύσει τις διαδικτυακές διαφημίσεις πρόχειρου φαγητού
11_11_2020 | 13:43 11_11_2020 | 13:44
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Τρόφιμα & Ποτά

Η βρετανική κυβέρνηση παρουσίασε τα σχέδια της για πλήρη απαγόρευση της διαφήμισης πρόχειρου φαγητού στο διαδίκτυο - τους σκληρότερους περιορισμούς γύρω από το ψηφιακό μάρκετινγκ στον κόσμο - σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της αυξανόμενης κρίσης παχυσαρκίας στην χώρα.

Ενώ οι υπεύθυνοι για την υγεία χαιρέτισαν την προτεινόμενη απαγόρευση, η οποία πλέον υπόκειται σε διαβούλευση έξι εβδομάδων, αποτέλεσε έκπληξη για τη διαφημιστική βιομηχανία, η οποία σημείωσε πως είναι «άνευ διακρίσεως» και δρακόντεια.

Οι νέοι κανόνες θα επηρεάσουν τα τρόφιμα που θεωρούνται υπερβολικά υψηλά σε λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη. Ο Matt Hancock, υπουργός υγείας, δήλωσε: «Είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω τους γονείς, τα παιδιά και τις οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές γύρω από το τι τρώνε. Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο. Οι γονείς θέλουν να είναι ήσυχοι ότι δεν εκτίθενται σε διαφημίσεις που προωθούν ανθυγιεινά τρόφιμα, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τις συνήθειες για όλη τους τη ζωή».

Οι αυστηρότεροι από τους αναμενόμενους κανόνες ήρθαν αφού ο Boris Johnson άλλαξε την άποψη του σχετικά με το θέμα, μετά την μόλυνση του με κορονοϊό και καθώς τα υπέρβαρα άτομα διατρέχουν κίνδυνο σοβαρότερης ασθένειας από Covid ή και θάνατο. Σχετική έρευνα διαπίστωσε ότι ένα στα τρία παιδιά που τελειώνουν το δημοτικό σχολείο είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, όπως σχεδόν τα δύο τρίτα των ενηλίκων στην Αγγλία.

Εάν εφαρμοστεί, η απαγόρευση θα επηρεάσει το ψηφιακό μάρκετινγκ, από διαφημίσεις στο Facebook, στο Google, προωθήσεις μηνυμάτων κειμένου και δραστηριότητα στο Twitter και το Instagram.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr