NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

«Πυροδοτώντας» την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη

«Πυροδοτώντας» την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη

​Οι επιχειρηματικές ιδέες βρίσκονται «πίσω» από κάθε startup και καινοτόμα διαδικασία, αποτελώντας εκείνο το σπίρτο που «πυροδοτεί» τα πρώτα βήματα, διαμορφώνοντας και φέρνοντας ένα βήμα πιο κοντά το μέλλον. Ρόλο στη συγκεκριμένη διαδικασία έχει αποκτήσει και μια μεγάλη εταιρεία τροφίμων, έχοντας ως στόχο τη στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο λόγος για την Nestlé Eλλάς και το πρόγραμμα ανοικτής καινοτομίας Ignite Ideas. Αυτό αποτελεί μια πρωτοβουλία με στόχο την ενδυνάμωση νεοφυών επιχειρήσεων και καινοτόμων ιδεών που σχετίζονται με τη δραστηριότητά του ομίλου, γύρω, δηλαδή, από τη βιομηχανία των τροφίμων. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2018 και υλοποιείται με την υποστήριξη του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επί της ουσίας, αποτελεί μία διαδικασία επιτάχυνσης καινοτόμων ιδεών που έχει διττό σκοπό: την ενδυνάμωση νέων επιχειρηματιών ώστε να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις με οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο, αλλά και την ενεργή συμμετοχή των ανθρώπων της εταιρίας (από όλα τα τμήματα και βάσει της ειδικότητας τους) που, ως μέντορες, εκπαιδευτές και σύμβουλοι, παρέχουν επιχειρηματική καθοδήγηση στις συμμετέχουσες ομάδες προκειμένου αυτές να πετύχουν τους στόχους τους.

Το φετινό Ignite Ideas είναι αφιερωμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη, πυλώνας που αποτελεί, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, «προτεραιότητα» για τη Nestlé Ελλάς. 36 ομάδες υπέβαλλαν τις καινοτόμες προτάσεις τους για τους θεματικούς τομείς του προγράμματος που περιλαμβάνουν την κυκλική οικονομία στη συσκευασία προϊόντων, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση σπατάλης τροφίμων, τη βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα και τις μεταφορές, καθώς και την εκπαίδευση σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το Ignite Ideas περιλαμβάνει τρεις φάσεις μέσα από τις οποίες οι ομάδες αξιολογούνται και καλούνται να επιβεβαιώσουν το «Proof of Concept» που παρουσίασαν δοκιμάζοντας το σε πραγματικό περιβάλλον και στη συνέχεια να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα στην επιστημονική επιτροπή του προγράμματος. Στην πορεία αυτή, έχουν δίπλα τους τους ανθρώπους της Nestlé που τους προσφέρουν την γνώση και εμπειρία που διαθέτει ο καθένας στον τομέα του, με βάση τις ανάγκες που έχει η εκάστοτε ομάδα.

Το πρόγραμμα Ignite Ideas απευθύνεται σε επιχειρηματικές ομάδες, νεοφυείς επιχειρήσεις, επιστήμονες, ερευνητές με στόχο την εξεύρεση και ανάδειξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων και καινοτόμων προϊόντων/υπηρεσιών. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, το πρόγραμμα έχει περάσει στη δεύτερη, όπου οι ιδέες διαμορφώνονται (μέσω και σχετικών workshops αλλά και παρουσιάσεων). Στις αρχές της επόμενες χρονιάς αναμένονται οι τελικές παρουσιάσεις αλλά και οι βραβεύσεις των ομάδων.

Η τελική φάση του περσινού Ignite Ideas. Την φετινή χρονιά, η διοργάνωση μεταφέρθηκε στο διαδίκτυο.

Η τελική φάση του περσινού Ignite Ideas. Την φετινή χρονιά, η διοργάνωση μεταφέρθηκε στο διαδίκτυο.

«Το πρόγραμμα ανοικτής καινοτομίας "Ignite Ideas" δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δουλέψουν στενά με ένα μεγάλο οργανισμό με στόχο να εφαρμόσουν την ιδέα τους σε πραγματικό περιβάλλον», σημειώνει, με τη σειρά της, η Αγγελική Καραγιαννάκη, Managing Director του Κέντρου Επιχειρηματικότητας ACEin. Το ACEin, άλλωστε, δημιουργήθηκε από το ΟΠΑ για τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων, προσφέροντας σε αυτές κατάρτιση σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας και λειτουργίας μίας startup.

Όπως δηλώνει, στο epixeiro.gr, ο Νίκος Εμμανουηλίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, «η υποστήριξη των νέων και της νεανικής επιχειρηματικότητας αποτελούν προτεραιότητα για την εταιρία μας. Μέσω του προγράμματος ανοιχτής καινοτομίας Ignite Ideas μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε τις πρωτοπόρες ιδέες νεοφυών ελληνικών επιχειρήσεων σε τομείς που σχετίζονται με τη δραστηριότητά μας και να τους παρέχουμε εφόδια και εργαλεία που θα τις ενδυναμώσουν και θα τις βοηθήσουν να εξελιχθούν και να πετύχουν τους στόχους τους».

«Το πρόγραμμα αποτελεί για εμάς πηγή έμπνευσης, συνέργειας, καλλιέργειας διαφορετικού τρόπου σκέψης και ανταποκρίνεται στην επιδίωξη μας για την υποστήριξη των νέων και την ανάδειξη της καινοτομίας» συμπληρώνει χαρακτηριστικά ο κ. Εμμανουηλίδης.

Sponsored by

nestlenew.jpg?mtime=20201124151629#asset:226752
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr