NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κορονοϊός: Μεγάλη αεροπορική θα ζητά από τους επιβάτες να έχουν εμβολιαστεί

Κορονοϊός: Μεγάλη αεροπορική θα ζητά από τους επιβάτες να έχουν εμβολιαστεί

​Ο εθνικός αερομεταφορέας της Αυστραλίας, η Qantas, θα απαιτεί από τους μελλοντικούς διεθνείς ταξιδιώτες να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19 πριν από την πτήση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Alan Joyce, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Nine News τη Δευτέρα ότι η κίνηση θα αποτελεί «αναγκαιότητα» όταν τα εμβόλια θα είναι άμεσα διαθέσιμα.

Ο Joyce είπε ότι η αεροπορική εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει τους όρους και τις προϋποθέσεις της για να «ζητήσει από τους ανθρώπους να εμβολιαστούν πριν φτάσουν στο αεροσκάφος».

«Εάν αυτό θα απαιτείται και για την εγχώρια αγορά, θα πρέπει να δούμε τι θα συμβεί με το Covid-19. Αλλά σίγουρα, για τους διεθνείς επισκέπτες και για άτομα που φεύγουν από τη χώρα, πιστεύουμε ότι είναι αναγκαιότητα» δήλωσε ο επικεφαλής της Qantas.

Ενώ η Qantas είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που δείχνει ότι οι εμβολιασμοί Covid-19 θα είναι απαραίτητοι πριν τα ταξίδια, και άλλες θα μπορούσαν σύντομα να ακολουθήσουν.

«Νομίζω ότι θα είναι ένα κοινό θέμα, μιλώντας με τους συναδέλφους μου σε άλλες αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Joyce.

Υπενθυμίζεται πως χθες η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο ανάπτυξης του Travel Pass, ενός ψηφιακού «βιβλιαρίου υγείας» που θα υποστηρίξει, όπως αναφέρεται, το ασφαλές άνοιγμα των συνόρων.

«Το IATA Travel Pass θα διαχειρίζεται και θα επαληθεύει την ασφαλή ροή των απαραίτητων πληροφοριών σχετικά με τεστ και εμβόλια μεταξύ κυβερνήσεων, αεροπορικών εταιρειών, εργαστηρίων και ταξιδιωτών» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr