NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Hyundai βρίσκεται σε συνομιλίες με την Apple για ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η Hyundai βρίσκεται σε συνομιλίες με την Apple για ηλεκτρικό αυτοκίνητο

​Η κορεατική Hyundai Motor επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι βρίσκεται σε πρώιμες συνομιλίες με την Apple, αφότου ένας εγχώριος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός είπε ότι οι εταιρείες βρίσκονται σε συζητήσεις για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και μια τεχνολογία μπαταριών.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μερικές εβδομάδες αφότου το Reuters ανέφερε ότι η Apple προχωρά με την δική της τεχνολογία και ότι στοχεύει να παράγει ένα επιβατικό όχημα που θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια πρωτοποριακή τεχνολογία μπαταρίας, το 2024.

Νωρίτερα την Παρασκευή, η κορεατική Economic Daily TV δήλωσε ότι ο κατασκευαστής των iPhone και η Hyundai βρίσκονται σε συζητήσεις για την ανάπτυξη αυτοοδηγούμενων ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2027, αλλά και μπαταριών, σε αμερικανικά εργοστάσια που λειτουργούν είτε από τη Hyundai είτε από τη θυγατρική της Kia Motors.

«Η Apple και η Hyundai βρίσκονται σε συζήτηση, αλλά καθώς είναι πρώιμο στάδιο, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί», δήλωσε η Hyundai. Δεν ανέφερε ποιες ήταν οι συνομιλίες.

Σε μια κανονιστική κατάθεση που εκδόθηκε αργότερα, η αυτοκινητοβιομηχανία δεν ανέφερε την Apple, λέγοντας ότι «έλαβε αιτήματα συνεργασίας για την από κοινού ανάπτυξη αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων από διάφορες εταιρείες», χωρίς να προσδιορίσει καμία από αυτές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr