NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Τουρκία: «Όχι στον ψηφιακό φασισμό» - Μπλόκο στις διαφημίσεις του Twitter

Τουρκία: «Όχι στον ψηφιακό φασισμό» - Μπλόκο στις διαφημίσεις του Twitter

Η Άγκυρα επέβαλε διαφημιστικές απαγορεύσεις στις Twitter, Periscope και Pinterest, αφού δεν κατάφεραν να διορίσουν τοπικούς αντιπροσώπους στην χώρα, βάσει ενός νέου νόμου για τα κοινωνικά μέσα.

Σύμφωνα με το νόμο, οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης που δεν διορίζουν τέτοιους αντιπροσώπους κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας απόφασης για τις διαφημίσεις, που προήλθε από την Αρχή Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών (BTK).

Ο νόμος επιτρέπει στις Αρχές να αφαιρούν περιεχόμενο από πλατφόρμες, αντί να εμποδίζουν την πρόσβαση, όπως γινόταν στο παρελθόν. Οι απαγορεύσεις για την διαφήμιση τέθηκαν σε ισχύ από την Τρίτη.

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Omer Fatih Sayan, δήλωσε ότι το εύρος ζώνης των Twitter και Pinterest θα μειωθεί κατά 50% τον Απρίλιο και κατά 90% τον Μάιο. Το Twitter είπε τον περασμένο μήνα ότι θα κλείσει το Periscope μέχρι τον Μάρτιο λόγω μειωμένης χρήσης.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για την προστασία των δεδομένων, του απορρήτου και των δικαιωμάτων του έθνους μας», δήλωσε ο Sayan. «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στον ψηφιακό φασισμό και την παραβίαση των κανόνων να επικρατήσουν στην Τουρκία», είπε, επαναλαμβάνοντας σκληρά σχόλια του Προέδρου Tayyip Erdogan.

Τη Δευτέρα, η Facebook ανέφερε ότι θα διορίσει έναν τοπικό αντιπρόσωπο, αλλά πρόσθεσε ότι θα αποσύρει το άτομο εάν αντιμετωπίσει πίεση σχετικά με το τι επιτρέπεται στην πλατφόρμα του.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr