NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Impact Hub Athens: Το μέλλον των εκδηλώσεων είναι πλέον live streamed!

Impact Hub Athens: Το μέλλον των εκδηλώσεων είναι πλέον live streamed!

Η «νέα κανονικότητα». Περιορισμοί αλλά και ευκαιρίες. Νέα βιώσιμα προϊόντα. Αυτές είναι μερικές έννοιες και λέξεις που όλοι έχουμε ακούσει από τη αρχή της πανδημίας. Πώς όμως ανταποκρινόμαστε στη νέα αυτή εποχή; Πώς σχεδιάζουμε ή μετατρέπουμε τα προϊόντα μας και τις υπηρεσίες μας για τη νέα αυτή πραγματικότητα;

Το να βρισκόμαστε με άλλους ανθρώπους είναι μεγάλο μέρος της κάθε μέρας. Γι' αυτό και οι συναθροίσεις είναι κεντρικό χαρακτηριστικό των ανθρώπινων κοινωνιών - ο τρόπος που μαζευόμαστε και συναντιόμαστε μεταμορφώνει τον τρόπο που περνάμε τον χρόνο μας μαζί - στο σπίτι, στη δουλειά, στις ομάδες και τις κοινότητές που είμαστε μέρος.

Στην εποχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης, μία εποχή που καλούμαστε να μην βρισκόμαστε από κοντά, να μην συναντιόμαστε, να μην συναθροιζόμαστε, πώς μπορούμε να κρατήσουμε τις ανθρώπινες συναθροίσεις γεμάτες νόημα και σκοπό;

Παρακολουθώντας τα δεδομένα να αλλάζουν, το Impact Hub Athens εντοπίζει ευκαιρίες για δημιουργικές και ασφαλείς λύσεις και φέρνει στο παρόν τις εκδηλώσεις του μέλλοντος που είναι πλέον online, προσβάσιμες, ανοιχτές, πιο οικονομικές και βιώσιμες, με δυνατό ψηφιακό αποτύπωμα.

Μετατρέπει συνέδρια, εργαστήρια, συναντήσεις, φεστιβάλ στην καλύτερη διαδικτυακή εκδοχή τους, για οργανισμούς, επιχειρήσεις και ομάδες πόλης, με μικρό ή μεγάλο κύκλο επισκεπτών. Ανακαλύπτει online εργαλεία, διαδραστικές διαδικασίες και σκηνοθετεί φυσικούς και ψηφιακούς χώρους, προσεγγίζοντας το νέο ζητούμενο της εποχής. Επιμελείται, συντονίζει & υλοποιεί υβριδικές εκδηλώσεις που συνδέουν τη φυσική επαφή με ψηφιακά στοιχεία και τη δυνατότητα networking μέσω ενός παγκόσμιου pool συνεργατών. Όλα αυτά, σε ένα ειδικά εξοπλισμένο στούντιο, με εξειδικευμένους συνεργάτες και σύγχρονο εξοπλισμό παραγωγής (Green Room, λογισμικό και πλατφόρμα αναμετάδοσης, κάμερες και μικρόφωνα, audio mixer και ειδικό φωτισμό).

Με πυξίδα τις αρχές inspire-connect-enable, το Impact Hub Athens δημιουργεί νέες ηλεκτρονικές εμπειρίες, που μας φέρνουν από μακριά... κοντά.

impacthub_article-3_new.jpg?mtime=20210123184227#asset:240043

Αυτή είναι η στιγμή που με την καινοτομία στο επίκεντρο και βασικούς πυλώνες τον ακτιβισμό, την κυκλική οικονομία και την τεχνολογία η ομάδα του Impact Hub Athens δημιουργεί ακόμα περισσότερες συμμαχίες με συνεργάτες εντός και εκτός των δεδομένων γεωγραφικών ορίων και χρησιμοποιώντας νέα μέσα διαλόγου και συν-δημιουργίας αναπτύσσει στρατηγικές συνεργασίες με ειδήμονες από διαφορετικούς κλάδους, που προσεγγίζουν σύγχρονες προκλήσεις στον αστικό χώρο, στο περιβάλλον και αλλού.

Πηγαίνοντας από τη θεωρία στην πράξη

Δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που στον ‘ψηφιακό κόσμο’ του Impact Hub Athens πραγματοποιήθηκε η σειρά συζητήσεων Denkraum: βιώσιμες πόλεις και καλή ζωή, με την υποστήριξη του BMW Foundation Herbert Quandt. Υψηλόβαθμα στελέχη από το δημόσιο, ιδιωτικό, κυβερνητικό, ερευνητικό και ακτιβιστικό χώρο συναντήθηκαν σε ψηφιακά εργαστήρια για να προσεγγίσουν τις προκλήσεις βιωσιμότητας και ποιότητας ζωής στην πόλη της Αθήνας. Με σκηνικό χώρο το Open Space του Impact Hub Athens, δημιουργήθηκε μια ασφαλής συνθήκη που συνδύαζε εικονική και φυσική παρουσία.

Αντίστοιχες υβριδικές και ψηφιακές παραγωγές λαμβάνουν χώρα, πλέον, με μεγάλη συχνότητα στο Impact Hub Athens, επιταχύνοντας την μεταφορά και την εξοικείωση με ψηφιακά εργαλεία για όλους τους φορείς, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας σκηνοθετικά σενάρια και διαδικασίες διάδρασης όλων των συμμετεχόντων αλλά και καθοδηγώντας τον έκαστο φορέα να κατανοήσει τις τεχνολογίες και τις δυνατότητές τους για να μπορεί να τις αξιοποιεί στο έπακρο.

Για παράδειγμα, διαμόρφωσε το σκηνικό και υποστήριξε την παραγωγή της Transparency International Greece για την “Πολιτική Ακεραιότητα και τα Ανοιχτά Δεδομένα”, στο πλαίσιο του παρατηρητηρίου “Integrity Watch”.

Άλλο παράδειγμα είναι η φιλοξενία σειράς διαδικτυακών συσκέψεων του ομίλου Σαράντη. Οι συμμετέχοντες, μέσω του ειδικά εξοπλισμένου green screen studio, έκαναν από την άνεση του σπιτιού τους μία εικονική “βόλτα” στα καταστήματα που έχει παρουσία ο όμιλος ενώ ταυτόχρονα γινόταν διαδικτυακή συζήτηση με απευθείας μετάδοση από το “σπιτικό σαλόνι” του Impact Hub Athens.

impacthub_article-2_new.jpg?mtime=20210123184225#asset:240042

Παράλληλα, ένωσε τον φυσικό με τον διαδικτυακό κόσμο με υβριδικά φεστιβάλ στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, συνδυάζοντας γαστρονομία και πολιτισμό, προσφέροντας ταυτόχρονα απολαύσεις στους επισκέπτες της Αγοράς και ψηφιακό θέαμα με διάδραση σε αυτούς που συντονίστηκαν στα ψηφιακά κανάλια.

Οι συνεργασίες για το σχεδιασμό και τη παραγωγή online και υβριδικών εκδηλώσεων εμπλουτίζονται συνεχώς και ενημερώνονται με φαντασία, νέες τάσεις, εργαλεία και ηλεκτρονικά σκηνικά για δημιουργικές παραγωγές. Ανακαλύψτε τις υπηρεσίες του Impact Hub Athens εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr