NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ο «Βενέτης» ετοιμάζει δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα - Το σχέδιο για το ecommerce

Ο «Βενέτης» ετοιμάζει δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα - Το σχέδιο για το ecommerce

Την «αποκάλυψη» πως ο «Βενέτης» ετοιμάζει το δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα, μέσω του οποίου θα είναι διαθέσιμα τα διάφορα προϊόντα που παρασκευάζει, έκανε ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, Πρόεδρος της εταιρείας, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου και μετά από ερώτηση του epixeiro.gr.

Σύμφωνα με τον κ. Μονεμβασιώτη, η εταιρεία έχει μπει στην υπηρεσία Wolt, ενώ θα ακολουθήσει και η είσοδος της στη γνωστή πλατφόρμα του efood, με τον ίδιο να τονίζει πως υπάρχουν μεμονωμένα κάποια καταστήματα τα οποία δραστηριοποιούνται ήδη στη δεύτερη, «τα οποία λειτουργούν και λίγο ανοργάνωτα».

Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε πως το ποσοστό που προσδοκάται από την αγορά των συγκεκριμένων υπηρεσιών που κάνουν delivery, όσον αφορά στο σύνολο των εργασιών της «Βενέτης», δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 3%. Αντίθετα, η εταιρεία θα αναπτύξει το δικό της eshop, κάτι που χαρακτηρίζεται ως «αναγκαίο» για τη στρατηγική του δικτύου.

Και ένας λόγος για αυτήν την απόφαση, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι τα πολλά προϊόντα και οι πολλοί κωδικοί. Όπως τόνισε «εμείς μπορεί να σας φέρουμε ένα καλό γαλακτομπούρεκο, ένας franchisee ένα κακό, και να πείτε τι κακά προϊόντα έχει ο Βενέτης». «Αυτό το πρόβλημα σχεδιάζουμε στο μέλλον να το λύσουμε με ένα eshop. Έχουμε ανάγκη να επικοινωνήσουμε με τον καταναλωτή και να του πάμε μόνοι μας φρέσκο προϊόν στο σπίτι».

Αυτή η επένδυση, σύμφωνα πάντα με τον επικεφαλής της εταιρείας, θα βοηθήσει και στην κάλυψη μέρους της πτώσης ύψους 24% που κατέγραψε ο κύκλος εργασιών για το 2020, φτάνοντας - σύμφωνα με ασφαλείς προβλέψεις που κάνει η «Βενέτης» - να ανέλθει σε 36,1 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι ώστε «να μην αναγκάσουμε ανθρώπους να μείνουν χωρίς δουλειά» και για να «καλύψουμε το πρόβλημα που λέγεται -24%».

Σε συνέχεια της ερώτησης του epixeiro.gr, όσον αφορά στο επενδυτικό πλάνο, ο κ. Μονεμβασιώτης σημείωσε πως «θα πηγαίνουμε, θα σταματάμε, θα βλέπουμε και θα συνεχίζουμε. Το σχέδιο είναι, το επόμενο δίμηνο, να ανοίξουν 4-5 καταστήματα "Βενέτη", μια επένδυση που ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια ευρώ, λόγω και του μεγέθους των συγκεκριμένων καταστημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ότι ο αντίκτυπος από την πανδημία «είναι πάρα πολύ δυσμενής». «Θα μετράμε τις πληγές και θα παλεύουμε, να κάψουμε ότι λίπος έχουμε. Την επόμενη φορά που θα ανακοινώσουμε μαγαζιά που κλείνουν, θα το κάνουμε αποκλειστικά και μόνο γιατί πιστεύουμε ότι δεν είναι βιώσιμα ή γιατί έχουμε αδιάλλακτο ιδιοκτήτη», μένοντας ιδιαίτερα στο δεύτερο.

Όπως είπε, «οι άνθρωποι αυτοί εκβιάζουν και δυστυχώς για εμάς εκβιάζουν με τα δικαστήρια. Σήμερα τα δικαστήρια, μέσα σε αυτήν την κρίση, βγάζουν διαταγές απόδοσης. Είναι ανεπίτρεπτο μέσα στην κρίση να έχεις ένα μικρό κατάστημα, να πληρώνεις 15 χρόνια το ενοίκιο, και επειδή έχουμε πέσει σε ένα πρόβλημα 10 μηνών να μην καταλαβαίνει ο ιδιοκτήτης. Και να σου λέει "πούλα το αμάξι σου, κόψε το λαιμό σου, εγώ έχω μάθει στη ζωή μου με 5000 ευρώ έξοδα το μήνα, θέλω 5000"».

Σημειώνεται πως το αναπτυξιακό πρόγραμμα του 2021 του Ομίλου, που συμπληρώνει φέτος 73 χρόνια λειτουργίας στην αγορά, πραγματοποιείται με ίδια κεφάλαια και προβλέπει μια σειρά νέων κινήσεων. Σε αυτές, πέρα από τη διεύρυνση της «Βενέτης», εντοπίζεται η είσοδος στην αγορά του retail στα super market, η δημιουργία δύο νέων concept καταστημάτων, αλλά και ένα ένα «πιλοτικό» concept για επέκταση στο εξωτερικό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr