NEWSFLASH...
Coaching & Training
ανάγνωση

2013: Μια χρονιά για να θέσουμε τους στόχους που πραγματικά μας ταιριάζουν

2013: Μια χρονιά για να θέσουμε τους στόχους που πραγματικά μας ταιριάζουν

Μια νέα χρονιά ήρθε και ως συνήθως θα μας πιάσει όλους ένα συναίσθημα ενοχής για αυτά που υποσχεθήκαμε στον εαυτό μας πέρυσι να αλλάξουμε ή να επιτύχουμε και τελικά παρέμειναν απλώς μία υπόσχεση. Και ένα τεράστιο γιατί πλανιέται στο μυαλό μας. «Μα, γιατί δεν ξεκίνησα τη μικρή μου επιχείρηση και δεν έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα;» «Αφού είχα πει πως θα δουλέψω σκληρά για να πάρω εκείνη την προαγωγή, γιατί τελικά δεν το έκανα και βρίσκομαι ακόμη στην ίδια θέση;».

Η απάντηση είναι απλή. Είστε σίγουροι πως το στόχο που βάλατε το 2012 πραγματικά τον θέλατε και αντιπροσώπευε τις πραγματικές σας ανάγκες; «Ίσως και όχι», μπορεί να παραδεχθείτε. Πολλές φορές αυτά που θέτουμε ως στόχους για τον εαυτό μας, είναι πράγματα που θα ήθελαν οι άλλοι για εμάς ή που εμείς βλέπουμε στους άλλους και θα θέλαμε να κάνουμε το ίδιο, καθώς πιστεύουμε πως αφού τα καταφέρανε αυτοί να γίνουν ευτυχισμένοι, και να νιώθουν επιτυχημένοι πετυχαίνοντας αυτό το στόχο, το ίδιο θα νιώσουμε και εμείς. Δεν είναι όμως έτσι. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει διαφορετική προτεραιότητα στις ανάγκες του. Εάν λοιπόν η δική σας ανάγκη για ασφάλεια και ποιότητα ζωής είναι μεγαλύτερης προτεραιότητας από την ανάγκη για περιπέτεια ή για εξέλιξη, τότε ο ίδιος σας ο εαυτός σας το υπενθυμίζει σαμποτάροντας τους στόχους που πάνε ενάντια στην ικανοποίηση αυτών των αναγκών.

Είστε σίγουροι, για παράδειγμα, ότι αν αναλαμβάνατε μία υψηλότερης ευθύνης θέση στην εταιρία όπου εργάζεστε θα γίνεται πιο χαρούμενοι; Είστε έτοιμοι να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες και να εργαστείτε περισσότερες ώρες; Ή μήπως τελικά προτιμάτε λιγότερες ευθύνες και είστε άτομο που σας ενδιαφέρει να έχετε και προσωπικό ελεύθερο χρόνο (όσο μας έχει απομείνει τουλάχιστον λόγω των υπαρχουσών συνθηκών) για να τον περνάτε με την οικογένεια και τους φίλους σας;

Η λέξη «ρίσκο» τι συναισθήματα σας δημιουργεί; Πιστεύετε ότι είστε άνθρωπος, ο οποίος του αρέσει να είναι ανεξάρτητος και υπεύθυνος για τις δικές του αποφάσεις; Ή μήπως η ασφάλεια του να εργάζεστε ως υπάλληλος σας ταιριάζει καλύτερα;

Αν οι απαντήσεις που δώσατε στα παραπάνω ερωτήματα δείχνουν ότι τελικά είστε περισσότερο τύπος της ασφάλειας, παρά της περιπέτειας και τον αυξημένων ευθυνών, τότε αυτό αποδεικνύει πως δεν φταίει η τεμπελιά σας που δεν καταφέρατε να πετύχετε το στόχο σας, αλλά το γεγονός ότι αυτοπροστατευθήκατε από το να δημιουργήσετε μία κατάσταση που τελικά δεν θα ανταποκρινόταν στις πραγματικές σας ανάγκες.

Για το 2013 λοιπόν θέστε ως στόχο να αρχίσετε να απολαμβάνετε αυτά που ήδη έχετε δημιουργήσει και να μην ταλαιπωρείτε τον εαυτό σας με τύψεις για πράγματα που δεν καταφέρατε, γιατί πολύ απλά δεν θέλατε στην πραγματικότητα να καταφέρατε. Παραδεχθείτε λοιπόν ότι ζείτε τη ζωή που έχετε διαλέξει, εμπλουτίστε την επαγγελματική σας καθημερινότητα μαθαίνοντας νέες δεξιότητες και βρίσκοντας ξανά τον ενθουσιασμό σας για αυτό που κάνετε και νιώστε επιτυχημένοι, καθώς ήδη έχετε επιτύχει το στόχο σας!

Να έχετε ένα υγιές, όμορφο, δημιουργικό και χαμογελαστό 2013!!!

 

alt
alt

Η Βαλεντίνα Κόρδη είναι Προπονήτρια Ζωής & Εργασίας (Work & Life Coach) για Διοικητικά Στελέχη. Με πιστοποιημένες σπουδές στον τομέα του Mind Programming καθώς και σπουδές στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων και HR Management και αντίστοιχη πολυετή εργασιακή εμπειρία, στηρίζει τους επαγγελματίες Διοίκησης στην επίτευξη των επαγγελματικών και προσωπικών τους στόχων. Δείτε την ιστοσελίδα της εδώ.

alt alt alt alt  
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr