NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Η ΕΕ έτοιμη να ζητήσει από το Big Tech να πληρώνει για τις ειδήσεις

Η ΕΕ έτοιμη να ζητήσει από το Big Tech να πληρώνει για τις ειδήσεις

Οι νομοθέτες της ΕΕ που επιβλέπουν το νέο ψηφιακό κανονισμό στην Ευρώπη θέλουν να αναγκάσουν τις εταιρείες του Big Tech να πληρώνουν για τις ειδήσεις που χρησιμοποιούν στις πλατφόρμες τους, σύμφωνα με τους Financial Times, ακολουθώντας παρόμοια κίνηση στην Αυστραλία και ενισχύοντας τους εκδότες.

Η πρωτοβουλία των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα αποτελούσε σοβαρό πλήγμα για την Google, η οποία έχει απειλήσει να εγκαταλείψει την Αυστραλία, διαμαρτυρόμενη για έναν νέο νόμο που θα την υποχρεώσει να πληρώνει για τις ειδήσεις που χρησιμοποιεί.

Το Facebook έχει επίσης προειδοποιήσει ότι θα εμποδίσει τους χρήστες στην Αυστραλία να μοιράζονται ειδήσεις εάν η νομοθεσία εγκριθεί με την τρέχουσα μορφή της.

Οι ευρωβουλευτές που εργάζονται σε δύο νομοσχέδια ευρωπαϊκών ψηφιακών κανονισμών, τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA) και τον νόμο για τις ψηφιακές αγορές (DMA), δήλωσαν στους Financial Times ότι οι νόμοι θα μπορούσαν να τροποποιηθούν καθώς περνούν από το κοινοβούλιο της ΕΕ για να συμπεριλάβουν πτυχές των αυστραλιανών μεταρρυθμίσεων.

Αυτές περιλαμβάνουν την επιλογή δεσμευτικής διαιτησίας για συμφωνίες αδειοδότησης και την απαίτηση από τις εταιρείες τεχνολογίας να ενημερώνουν τους εκδότες σχετικά με αλλαγές στον τρόπο κατάταξης των ειδήσεων στους ιστότοπούς τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr