NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

To Bitcoin καταναλώνει περισσότερο ρεύμα κάθε χρόνο από την Ελλάδα [πίνακας]

To Bitcoin καταναλώνει περισσότερο ρεύμα κάθε χρόνο από την Ελλάδα [πίνακας]

​Το Bitcoin βρίσκεται μια θέση πάνω από την Αργεντινή, όσον αφορά στην συνολική κατανάλωση ενέργειας, αλλά και πολλές θέσεις μετά την Ελλάδα, σύμφωνα με ανάλυση του Πανεπιστημίου Cambridge.

Η «εξόρυξη» του κρυπτονομίσματος χρειάζεται αρκετή ενέργεια, λόγω των υπολογισμών που απαιτούνται για την επαλήθευση των συναλλαγών.

Οι ερευνητές του Cambridge λένε ότι καταναλώνει περίπου 121,36 terawatt-hour (TWh) ετησίως - και είναι απίθανο αυτό να μειωθεί, εκτός εάν η αξία του νομίσματος υποχωρήσει.

Την ίδια στιγμή, το Bitcoin ξεπερνά την κατανάλωση της Αργεντινής (121 Twh), της Ολλανδίας (109 Twh) και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (113 Twh), ενώ πλησιάζει την Νορβηγία (122,2 Twh). Η Ελλάδα εμφανίζει κατανάλωση 56,89 Twh.

Οι επικριτές λένε ότι η απόφαση της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla να επενδύσει στο Bitcoin υπονομεύει την περιβαλλοντική εικόνα της.

Η αξία του νομίσματος σημείωσε ρεκόρ 48.000 δολαρίων αυτήν την εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση της Tesla ότι είχε αγοράσει bitcoin 1,5 δισ. δολαρίων και πως σχεδιάζει να το αποδεχτεί ως πληρωμή στο μέλλον.

bitcoin_power_greece.jpg?mtime=20210211104210#asset:244717


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr