NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ιστορικό ρεκόρ για το Bitcoin, που ξεπερνά για πρώτη φορά τα 50.000 δολάρια

Ιστορικό ρεκόρ για το Bitcoin, που ξεπερνά για πρώτη φορά τα 50.000 δολάρια
16_02_2021 | 15:26 16_02_2021 | 15:28
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Το Bitcoin ξεπέρασε τις 50.000 $ την Τρίτη σε ένα νέο ρεκόρ, βασισμένο σε ένα ράλι που τροφοδοτήθηκε από ενδείξεις ότι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο κερδίζει ολοένα και περισσότερη αποδοχή.

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το Bitcoin είχε φτάσει σε νέο υψηλό 50.602 δολαρίων, παρουσιάζοντας άνοδο 72% μέχρι στιγμής φέτος, με τα περισσότερα κέρδη να προέρχονται μετά την ανακοίνωση ότι η Tesla επένδυσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε bitcoin. Ανέφερε, επίσης, ότι θα δέχεται Bitcoin για αγορές προϊόντων.

Η χρήση μετρητών από την Tesla για την αγορά bitcoin προκάλεσε εικασίες σχετικά με το εάν θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες εταιρείες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi, την περασμένη εβδομάδα είπε στο CNBC ότι η Uber είχε συζητήσει, αλλά «γρήγορα απέρριψε», την ιδέα της αγοράς bitcoin. Ωστόσο, εξετάζει εάν θα το δέχεται για πληρωμές.

Αυτές οι εξελίξεις οδήγησαν πολλούς επενδυτές να πιστεύουν ότι η τελευταία άνοδος είναι διαφορετική από τα ράλι του παρελθόντος. Το Bitcoin έφτασε στα 20.000 $ στα τέλη του 2017 πριν χάσει περισσότερο από το 80% της αξίας του το επόμενο έτος.

Οι πιστοί του Bitcoin λένε ότι, ενώ η φούσκα του 2017 οφείλεται σε κερδοσκοπικές πωλήσεις, ο τρέχων κύκλος τροφοδοτείται από τη ζήτηση θεσμικών επενδυτών. Ωστόσο, οι σκεπτικιστές βλέπουν το bitcoin ως κερδοσκοπικό και ανησυχούν ότι μπορεί να είναι μία από τις μεγαλύτερες φούσκες στην ιστορία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr