NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Gates διαφωνεί με τον Musk: Οι πύραυλοι προς το διάστημα δεν «είναι η λύση»

Ο Gates διαφωνεί με τον Musk: Οι πύραυλοι προς το διάστημα δεν «είναι η λύση»
17_02_2021 | 14:36 17_02_2021 | 14:37
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Κοινωνία

​Σε αντίθεση με τον απερχόμενο διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon, Jeff Bezos, και τον CEO της Tesla, Elon Musk, ο Bill Gates δεν ενδιαφέρεται να ταξιδέψει τους ανθρώπους στο διάστημα.

«Λοιπόν, είναι σημαντικό να πούμε ότι αυτό που έκανε ο Elon με ην Tesla είναι μια από τις μεγαλύτερες συνεισφορές στην αλλαγή του κλίματος που έχει γίνει ποτέ. Και μια υποεκτίμηση του Elon δεν είναι καλή ιδέα», είπε ο Gates στους New York Times. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν είναι ένα «Mars person» και ότι δεν «πιστεύει ότι οι πύραυλοι είναι η λύση».

Ο συνιδρυτής της Microsoft, που αξίζει σήμερα περισσότερα από 130 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, προχώρησε στην έκδοση ενός νέου βιβλίου, του «Πώς να αποφύγετε μια καταστροφή του κλίματος», και στη συνέντευξη είπε ότι πρέπει να επικεντρωθούμε σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα κλιματικής αλλαγής εδώ στη γη.

Τόνισε ότι εταιρείες όπως η Tesla κάνουν εξαιρετική δουλειά για «εύκολα πράγματα, όπως επιβατικά αυτοκίνητα», αλλά ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε άλλες βιομηχανίες για να κάνουμε μια μεγαλύτερη διαφορά στην κλιματική αλλαγή.

«Βασικά δεν κάνουμε αρκετά για τα σκληρά πράγματα: χάλυβα, τσιμέντο, κρέας», είπε. «Και δυστυχώς, τα πράγματα που σκέφτονται οι άνθρωποι - η ηλεκτρική ενέργεια, τα επιβατικά αυτοκίνητα - είναι το ένα τρίτο του προβλήματος. Πρέπει λοιπόν να εργαστούμε για τα δύο τρίτα. Και αν το μόνο που προσέχετε είναι αυτές οι βραχυπρόθεσμες μετρήσεις, τότε θα χάσετε τα δύσκολα».

Ο Gates είπε ότι θα προτιμούσε να δαπανήσει χρήματα για εμβόλια ιλαράς παρά να ταξιδέψει στο διάστημα με έναν πύραυλο. «Δεν πρόκειται να πληρώσω πολλά χρήματα επειδή το ίδρυμά μου μπορεί να αγοράσει εμβόλια ιλαράς και να σώσει μια ζωή για 1.000 $. Έτσι, ό, τι κάνω, πάντα πιστεύω, εντάξει, θα μπορούσα να ξοδέψω 1.000 $ για να αγοράσω εμβόλια κατά της ιλαράς».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr