NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Κ. Μητρόπαπας: «Συνδέοντας» αθλητική δραστηριότητα και τουριστική ανάπτυξη

Κ. Μητρόπαπας: «Συνδέοντας» αθλητική δραστηριότητα  και τουριστική ανάπτυξη
Φωτογραφία: 641 photography

​Εν μέσω Υγειονομικής κρίσης και με τις αθλητικές δραστηριότητες της χώρας καθώς και τον Τουρισμό σε πλήρη αναστολή, συναντήσαμε τον Κωνσταντίνο Μητρόπαπα, ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της diaplous s.s.d.a. ΕΠΕ, μιας εταιρείας Συμβούλων Οργάνωσης και Διοίκησης, Φορέα Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης αλλά και υπό το business unit TRIMORE Sport Events, διοργανωτή αθλητικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα.

Η diaplous s.s.d.a. προσφάτως παρουσίασε μια εκπαιδευτική πρόταση η οποία πραγματεύεται το Mind Set Αθλητικού Τουρισμού, απευθυνόμενη πρωταρχικά στο προσωπικό Δήμων και Περιφερειών το οποίο εμπλέκεται με τον Αθλητισμό και τον Τουρισμό/Πολιτισμό.

Η ιδέα αυτή καθώς και η πράξη είναι καινοτόμος και μεγαλόπνοη όπως δηλώνει ο ίδιος. Τον ρωτήσαμε λοιπόν γι’ αυτή και με πάθος μας παρουσίασε το όραμά του:

Τι ακριβώς είναι εκείνο το οποίο σχεδιάσατε και ήδη έχετε δρομολογήσει να πραγματοποιηθεί;

Αποφασίσαμε να μοιραστούμε το απόσταγμα της εμπειρίας 16 διοργανώσεων πραγματικού αθλητικού Τουρισμού, με τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν στα χέρια τους ως αρμόδιοι τις αθλητικές δραστηριότητες περιοχών της χώρας μας. Σχεδιάσαμε ένα διήμερο σχολείο Αθλητικού Τουρισμού με όραμα, κάθε αθλητική δραστηριότητα μιας περιοχής, να γίνεται μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης εκείνης.

Τί ακριβώς εννοείτε λέγοντας κάθε αθλητική δραστηριότητα και ποιο είναι το απόσταγμα για το οποίο μιλάτε;

Απόσταγμα λέγοντας εννοώ την τεχνογνωσία που αναπτύχθηκε, εξελίχθηκε και αποτελεί περιουσία μας σήμερα, μέσα από την υλοποίηση όλων αυτών των events αθλητικού Τουρισμού τα οποία σχεδιάσαμε και πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με 8 Δήμους ανά την Ελλάδα. Τεχνογνωσία όχι απλά στη διοργάνωση αγώνων, αλλά κάνοντας αθλητικό Τουρισμό στην πράξη.

Όσον αφορά στις αθλητικές δραστηριότητες, αναφέρομαι σε οτιδήποτε αθλητικό συμβαίνει στην περιοχή και προσέρχονται για τη διενέργειά του άνθρωποι από άλλες περιοχές, νομούς, περιφέρειες, χώρες, ηπείρους, ασχέτως αν το διοργανώνει ή συνδιοργανώνει ο Δήμος, αν είναι αρωγός ή απλώς διενεργείται εντός των συνόρων του. Αυτό μπορεί να είναι από ένα σχολικό πρωτάθλημα σκάκι, μπάσκετ, βόλεϊ, δραστηριότητες στη φύση, καγιάκ, rafting, ski, μέχρι αγώνες τρεξίματος, τριάθλου, κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης. Σε όλες τις περιπτώσεις, κάποιοι έρχονται στην περιοχή και η έλευσή τους αυτή δημιουργεί ευκαιρίες.

Και ποια είναι η πράξη, όταν λέτε Αθλητικό Τουρισμό στην πράξη;

Η πράξη είναι ότι σε κάθε μας εκδήλωση, μια σειρά από κομμάτια του προγράμματος εκείνης, δημιουργούν τις προϋποθέσεις να μην έρθουν μόνοι τους οι αθλητές. Να πάρουν την οικογένειά τους, την παρέα τους, τους φίλους και να έρθουν όλοι έχοντας να λάβουν κάτι από την εμπειρία που χτίστηκε για κείνους. Πράξη επίσης είναι, η εμπειρία αυτή να μην στοιβάζεται σε ένα ξενοδοχείο, ένα εστιατόριο και τον αθλητικό χώρο αλλά να αποκεντρώνεται, εντάσσοντας στο πεδίο βιωματικής εμπειρίας του επισκέπτη, εκείνα που θα καταστήσουν την περιοχή αξέχαστη. Τί ζητά ένας Τουριστικός Προορισμός; Να δημιουργεί θαυμαστές (επανάληψη επίσκεψης) και πρεσβευτές/κήρυκες (να διαφημίζει τον τόπο)! Η αθλητική ευκαιρία είναι πολύτιμη. Καμία ευκαιρία δεν περισσεύει.

Πιστεύετε ότι οι άνθρωποι στους Δήμους και τις Περιφέρειες, μπορούν να ενστερνιστούν το όραμά σας; Και αν ναι, ποιοι είναι εκείνοι; Οι υπάλληλοι ή οι αιρετοί;

Κ.Μ.: Ασφαλώς και το πιστεύω και γι’ αυτό αποτελούν την αιχμή του δόρατος αυτής της ιδέας. Οι άνθρωποι χρειάζονται όραμα, έμπνευση, παρακίνηση, μέθοδο και εργαλεία. Έχουμε σκοπό να μοιραστούμε όλα αυτά μαζί τους ενώ παράλληλα να τους εμφυσήσουμε αρετές ηγέτη, ώστε να δημιουργήσουν ομάδα, να λειτουργήσουν ως φάροι στους οργανισμούς που εργάζονται. Ένας αιρετός, μπορεί να δει ως πρόκληση το έργο αυτό και ως έργο που θα αφήσει πίσω του στον τόπο του. Ένας εργαζόμενος από το μόνιμο προσωπικό, μπορεί να λειτουργήσει προσθετικά και με πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Και οι δύο μπορούν να ταυτιστούν με το όραμα πίσω από την ιδέα!

tsouramanis-interview2.jpg?mtime=20210217191528#asset:246395

Πόσο γρήγορα μπορεί ένα τέτοιο πρόγραμμα εκπαίδευσης να φέρει αποτελέσματα;

Άμεσα. Από την επόμενη κιόλας ημέρα το έργο ξεκινά. Η καταγραφή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων της περιοχής, των φορέων οργάνωσης εκείνων και των προοπτικών, είναι το πρώτο βήμα. Σε συνεργασία με τον εκάστοτε φορέα, ανασκοπείται το πρόγραμμα ώστε να γίνει ελκυστικότερο για περισσότερους ανθρώπους να προσέλθουν (γονείς, συνοδοί, παρέες, θεατές κλπ) και αυτό πολλαπλασιάζει άμεσα το οικονομικό αποτύπωμα της εκδήλωσης από την πρώτη κιόλας χρονιά. Ο εμπλουτισμός της εμπειρίας και το άρωμα του τόπου ως στοιχείο της εκδήλωσης, είναι εκείνα τα οποία θα λειτουργήσουν ολιστικά και μακροπρόθεσμα ώστε περισσότεροι άνθρωποι να βάλουν στην καρδιά τους την περιοχή, ενώ η επικοινωνία εκείνης συνεχώς να βελτιώνει της μεθόδους της.

Πότε πρόκειται να πραγματοποιηθεί, με ποιον τρόπο θα πραγματοποιηθεί δεδομένης της κατάστασης, ποιο είναι το κόστος και τι πρέπει να κάνουν όσοι ενδιαφέρονται;

Το πρώτο διήμερο σχολείο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 23 & 24 Φεβρουαρίου. Ασφαλώς θα ακολουθήσουν και άλλα, δεδομένου ότι είναι πολλοί οι δήμοι οι οποίοι έχουν δείξει ενδιαφέρον να εκπαιδεύσουν ανθρώπους τους. Η κατάσταση επιβάλει την τηλε-εκπαίδευση, η οποία όμως θα πραγματοποιηθεί με όλες τις προϋποθέσεις ώστε να είναι ζωντανή και διαδραστική (κάμερες και μικρόφωνο σε όλους τους συμμετέχοντες). Το κόστος για την παρακολούθηση και την απόκτηση πιστοποιητικού TÜV επιτυχούς ολοκλήρωσης, είναι μόλις € 385 - κατ’ άτομο χωρίς υποχρέωση ΦΠΑ. Είναι μια μικρή μόνο επένδυση για την ανάταση και ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου με πολύ ισχυρά πλεονεκτήματα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το site της εταιρείας εδώ και να αναζητήσουν - μελετήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης Αθλητικού Τουρισμού. Επίσης, μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες ή να δηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο info@diaplous-ssda.gr.

Κλείνοντας, πείτε μας, γιατί έχετε την πεποίθηση ότι είστε οι μόνοι κατάλληλοι να προσφέρετε αυτή την υπηρεσία στους Δήμους;

Το εγχείρημα αυτό χρειάζεται έναν εκπαιδευτικό φορέα με τεχνογνωσία και εμπειρία στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων αλλά και κάποιον πραγματικό γνώστη εκ των έσω των αθλητικών δραστηριοτήτων, των events αθλητικού Τουρισμού και των λειτουργιών των Δήμων & Διοργανωτών αθλητικών εκδηλώσεων. Αντικείμενο της diaplous s.s.d.a. είναι η εκπαίδευση από το 1997, εκπροσωπεί το TÜV SÜD και TÜV Hessen στην Ελλάδα από το 2003 (έχοντας πιστοποιήσει το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα) ενώ διοργανώνοντας από το 2014 events αθλητικού Τουρισμού, έχει πολλάκις βραβευθεί και αναγνωρισθεί το έργο της.

Πέραν των άλλων, με πάθος και αφοσίωση εργαζόμαστε προσηλωμένοι να προσθέτουμε πραγματική αξία με το έργο μας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr