NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Πρωθυπουργός Αυστραλίας για μπλοκάρισμα Facebook: «Δεν θα εκφοβιστούμε»

Πρωθυπουργός Αυστραλίας για μπλοκάρισμα Facebook: «Δεν θα εκφοβιστούμε»
Φωτογραφία: Eesan1969

​Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Scott Morrison, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα εκφοβιστεί από το Facebook, που αποφάσισε να αποκλείσει τις ειδήσεις για τους χρήστες της πλατφόρμας στην χώρα. Ο ίδιος περιέγραψε την κίνηση ως αλαζονική και απογοητευτική.

Το Facebook προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια ως απάντηση σε έναν προτεινόμενο νόμο που θα οδηγήσει τους τεχνολογικούς γίγαντες να πληρώνουν για το περιεχόμενο ειδήσεων στις πλατφόρμες τους.

«Οι ενέργειες του Facebook να κάνει unfriend την Αυστραλία σήμερα, διακόπτοντας τις βασικές υπηρεσίες πληροφόρησης για υπηρεσίες υγείας και έκτακτης ανάγκης, είναι τόσο αλαζονικές όσο και απογοητευτικές», είπε.

«Είμαι σε τακτική επαφή με τους ηγέτες άλλων εθνών για αυτά τα θέματα. Απλώς δεν θα εκφοβιστούμε», πρόσθεσε.

Ο Morrison προέτρεψε το Facebook να συνεργαστεί εποικοδομητικά με την κυβέρνηση, «όπως έκανε η Google με καλή πίστη πρόσφατα».

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας Mark McGowan κατηγόρησε την εταιρεία ότι «συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας της Βόρειας Κορέας».

Άλλοι είπαν ότι το κενό ειδήσεων θα μπορούσε να καλυφθεί από παραπληροφόρηση και θεωρίες συνωμοσίας. Σε ένα tweet, η συντάκτρια της Sydney Morning Herald, Lisa Davies, χαρακτήρισε την κίνηση ως «ξέσπασμα».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr