NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Καναδάς δεσμεύεται να είναι η επόμενη χώρα που θα... τα βάλει με την Facebook

Ο Καναδάς δεσμεύεται να είναι η επόμενη χώρα που θα... τα βάλει με την Facebook

​Ο Καναδάς δεσμεύτηκε την Πέμπτη να κάνει την Facebook να πληρώσει, υπό την δέσμευση να μην υποχωρήσει εάν η πλατφόρμα αποφασίσει να μπλοκάρει την προβολή ειδήσεων στην χώρα, όπως έκανε, πριν από μερικές μέρες, στην Αυστραλία.

Ο Καναδός υπουργός εθνικής κληρονομιάς, Steven Guilbeault, υπεύθυνος για τη σύνταξη παρόμοιας νομοθεσίας που θα παρουσιαστεί τους επόμενους μήνες, καταδίκασε την απόφαση της Facebook και είπε ότι αυτή δεν θα αποθαρρύνει την Οτάβα.

«Ο Καναδάς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης... είμαστε πραγματικά μεταξύ της πρώτης ομάδας χωρών σε όλο τον κόσμο που το κάνουν αυτό», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Πέρυσι, καναδικοί οργανισμοί ενημέρωσης προειδοποίησαν για πιθανή αποτυχία της αγοράς χωρίς κυβερνητική δράση. Είπαν ότι η αυστραλιανή προσέγγιση θα επιτρέψει στους εκδότες να ανακτήσουν 620 εκατομμύρια καναδικά δολάρια ετησίως. Χωρίς δράση, προειδοποίησαν, ο Καναδάς θα χάσει 700 θέσεις εργασίας στην έντυπη δημοσιογραφία, από 3.100 συνολικά.

Ο Guilbeault δήλωσε ότι ο Καναδάς θα μπορούσε να υιοθετήσει το αυστραλιανό μοντέλο, το οποίο απαιτεί από τις Facebook και Google να επιτύχουν συμφωνίες για την πληρωμή ειδησεογραφικών οργανισμών των οποίων οι σύνδεσμοι στηρίζουν τις υπηρεσίες τους..

Μια άλλη επιλογή είναι να ακολουθηθεί το παράδειγμα της Γαλλίας, η οποία απαιτεί από τις μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες την έναρξη συνομιλιών με εκδότες που ζητούν αμοιβή για τη χρήση ειδησεογραφικού περιεχομένου.

«Εργαζόμαστε για να δούμε ποιο μοντέλο θα ήταν το καταλληλότερο», είπε ο Καναδός Υπουργός, προσθέτοντας ότι μίλησε την περασμένη εβδομάδα με τους ομολόγους του από τη Γαλλία, την Αυστραλία, τη Γερμανία και τη Φινλανδία σχετικά με τη συνεργασία για τη διασφάλιση δίκαιης αποζημίωσης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr