NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Τα βρήκαν Αυστραλία και Facebook - Επανέρχονται οι ειδήσεις στο news feed

Τα βρήκαν Αυστραλία και Facebook - Επανέρχονται οι ειδήσεις στο news feed

Η Facebook ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να αποκαθιστά την κοινοποίηση ειδήσεων στα news feeds των Αυστραλών χρηστών τις «επόμενες μέρες», μετά την επίτευξη συμφωνίας με την κυβέρνηση της χώρας.

Ο κολοσσός των κοινωνικών μέσων πήρε τη δραστική απόφαση για περιορισμό του περιεχόμενο ειδήσεων στην Αυστραλία την περασμένη Τετάρτη, μετά από διαφωνία σχετικά με ένα προτεινόμενο νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί σύντομα.

Ο νόμος θα ανάγκαζε τη Facebook και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Google, να συνάψουν συμφωνίες κατανομής εσόδων με εκδότες, για περιεχόμενο που δημοσιεύτηκε στις πλατφόρμες κοινωνικών δικτύωσης.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Josh Frydenberg δήλωσε ότι έχουν γίνει αλλαγές για «παροχή περισσότερης σαφήνειας σε ψηφιακές πλατφόρμες και επιχειρήσεις ειδησεογραφικών μέσων σχετικά με τον τρόπο κατά τον οποίο ο Κώδικας σκοπεύει να λειτουργήσει και να ενισχύσει το πλαίσιο για να διασφαλίσει ότι οι επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης αμείβονται αρκετά».

Οι τροποποιήσεις σημαίνουν ότι ο κώδικας περιλαμβάνει τώρα μια δίμηνη περίοδο διαμεσολάβησης για να επιτρέψει σε ψηφιακές πλατφόρμες όπως το Facebook και τους εκδότες να συμφωνήσουν προτού αναγκαστούν να μπουν σε διαιτησία. Η αυστραλιανή κυβέρνηση θα εξετάσει, επίσης, τις εμπορικές συμφωνίες που έχουν ήδη συνάψει τεχνολογικές πλατφόρμες με τοπικούς εκδότες.

Ο William Easton, διευθύνων σύμβουλος της Facebook Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι «ικανοποιημένη» με τις αλλαγές, προσθέτοντας ότι αντιμετωπίστηκαν οι «βασικές ανησυχίες σχετικά με την αποδοχή εμπορικών συμφωνιών που αναγνωρίζουν την αξία που παρέχει η πλατφόρμα μας στους εκδότες σε σχέση με την αξία που λαμβάνουμε από αυτούς».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr