NEWSFLASH...
ανάγνωση

Η Θεσσαλονίκη γράφει ένα νέο κεφάλαιο στον τουρισμό

Η Θεσσαλονίκη γράφει ένα νέο κεφάλαιο στον τουρισμό

1η Φεβρουαρίου 2020 ξεκίνησε το οδοιπορικό μας στην Θεσσαλονίκη, την πόλη που συναντάς διάφορες εθνικότητες, ποικίλους πολιτισμούς και πλούσιες ιδέες με Πυλώνα 1, την ΔΕΘ, φτάνοντας σήμερα 1η Μαρτίου στον 5o Πυλώνα - Η Θεσσαλονίκη γράφει ένα νέο κεφάλαιο στον τουρισμό.

Προλογίζοντας τον 5ο Πυλώνα θα δανειστώ μία παράγραφο από το Digitorial του μεγάλου αυτού οδοιπορικού στην πόλη της Θεσσαλονίκης που έγραψα μαζί με τον Βαγγέλη Χαμπηλομάτη, όταν η πόλη αυτή μας άνοιξε την πόρτα της:

«Στον ρυθμό αυτό της οικονομίας κινείται η Θεσσαλονίκη. Διαθέτει τις βάσεις μίας αστικής πόλης 24 αιώνων, είναι πόλη πολυπολιτισμική… Σήμερα προλειαίνει το έδαφος για ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης. Προκρίνει τις επενδύσεις σε υποδομές, έχοντας ως στόχο την μετεξέλιξή της σε μία έξυπνη πόλη και την αναβάθμιση της καθημερινότητας με αλλαγή τρόπου διαβίωσης. Αυτό περικλείει ότι η ανάπτυξη της πόλης θα είναι πολυδιάστατη και σε όλα τα επίπεδα. Η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι ανοικτή στις εξελίξεις, ευθυγραμμίζεται με το νέο και το σύγχρονο, δημιουργεί τις ίδιες προϋποθέσεις ανάπτυξης που δημιουργούν οι σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις, έχοντας τα διαπιστευτήρια να γίνει βασικός κόμβος ανάπτυξης της οικονομίας και της διάδοσης των ιδεών».

Την πόλη αυτή, την διαβήκαμε μαζί σας. Είδαμε ότι μπορεί και κινείται, άρα έχει τη δύναμη να μαθαίνει και να αλλάζει, να δημιουργεί και να συγχρονίζεται. Η πόλη αυτή είναι χτισμένη πάνω σε θεμέλια 24 αιώνων αστικών συνηθειών, άρα είναι ανοικτή στον κόσμο. Είναι πρόθυμη να αλλάξει τον τρόπο διαβίωσης της, εφευρίσκοντας τρόπους και δημιουργώντας συνθήκες εμπιστοσύνης και προόδου. Είναι η συνοχή και το όραμα, η καθαρότητα της σκέψης και η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου ότι αυτό που θέλεις, το θέλεις πραγματικά, που σε πάνε ένα βήμα παρά πέρα.

Δεν χρειάζεται κάτι διαφορετικό, πέρα από αυτά για να γράψει η πόλη της Θεσσαλονίκης το νέο της κεφάλαιο στην ιστορία του τουρισμού. Θεσμικοί φορείς και επιχειρήσεις συμπράττουν για να χτίσουν μεγάλες πύλες προς όλους τους Ορίζοντες.

Η πόλη ετοιμάζεται να δεχτεί επισκέπτες από την Δύση, την Ανατολή, τον Νότο και τον Βορρά. Η Πύλη προς τον Κόσμο άνοιξε, η Fraport Hellas παρέδωσε το έργο. Η Aegean Airlines ο εθνικός μας αερομεταφορέας έβαλε μπρος τις τουρμπίνες. Η μεγάλη Σύμπραξη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμου Θεσσαλονίκης, Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Marketing Ν. Θεσσαλονίκης, Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Marketing Ν Χαλκιδικής, Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, AEGEAN, Fraport Greece, Eurobank , Marketing Greece είναι πραγματικότητα.

Η πόλη συνεχίζει το οδοιπορικό της και εμείς συνοδοιπόροι.

Καλή ανάγνωση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr