NEWSFLASH...
Τροχιοδείκτης
ανάγνωση

Στον ψηφιακό μετασχηματισμό τραπεζών και ασφαλιστικών δίνει έμφαση και η ΕΚΤ

Στον ψηφιακό μετασχηματισμό τραπεζών και ασφαλιστικών δίνει έμφαση και η ΕΚΤ

Πάνω από 600 δισ. ευρώ τα κονδύλια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην Ευρώπη μέχρι το 2025.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των προγραμμάτων του NextGen θα διαθέσει πάνω από 600 δισ. ευρώ για να προωθήσει την ψηφιακή οικονομία και την αλλαγή των δομών μέσα στα επόμενα 4 χρόνια. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση που έχει κάνει η Ε.Ε. σε θέματα τεχνολογίας και έχει ως στόχο, να αποτελέσει παγκόσμιο πρότυπο για την ψηφιακή οικονομία, να στηρίξει τις αναπτυσσόμενες οικονομίες στην ψηφιακή μετάβαση, να αναπτύξει ψηφιακά πρότυπα, τα οποία θα προωθήσει και σε εθνικό επίπεδο. Η δέσμη, συνολικού ύψους 1,8 τρισ. ευρώ, θα συμβάλει στην ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά τη νόσο COVID-19, μιας Ευρώπης πιο πράσινης, πιο ψηφιακής και πιο ανθεκτικής. Μέσα από τα κονδύλια των 600 δισ. ευρώ, η Ευρώπη εκτός από ψηφιακή ανάπτυξη θα καταφέρει να φέρει πιο κοντά τα κράτη μέλη της. Αξιοσημείωτο είναι ότι η ΕΚΤ ως κεντρική τράπεζα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα προγράμματα ψηφιακού μετασχηματισμού των οικονομιών και των επιχειρήσεων. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι σε πρόσφατη εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, ο διοικητής της ΤτΕ κ. Ιωάννης Στουρνάρας αναφέρθηκε -σχεδόν αποκλειστικά- σε θέματα ψηφιακής τεχνολογίας και fintech.

Η ψηφιακή στρατηγική της Ε.Ε. θα οδηγήσει στα εξής: Επενδύσεις σε ψηφιακές ικανότητες για όλους και όλες στην Ευρώπη. Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόγραμμα που απευθύνεται όχι μόνο στους νέους ηλικιακά, αλλά και σε εργαζόμενους στο τέλος της καριέρας τους, ακόμα και σε συνταξιούχους για διευκόλυνση του βίου τους.

Σε άλλους άξονες περιλαμβάνει την προστασία των ανθρώπων από τις κυβερνοαπειλές (δικτυοπαραβίαση, λυτρισμικό, κλοπή ταυτότητας), την εξασφάλιση ότι η τεχνητή νοημοσύνη αναπτύσσεται με τρόπους που σέβονται τα δικαιώματα των πολιτών και κερδίζουν την εμπιστοσύνη τους. Την επιτάχυνση της ανάπτυξης υπερταχέων ευρυζωνικών συνδέσεων για κατοικίες, σχολεία και νοσοκομεία σε όλη την Ε.Ε, την επέκταση της ευρωπαϊκής ικανότητας υπερυπολογιστικής για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στους τομείς της ιατρικής, των μεταφορών και του περιβάλλοντος. Τέλος για την προαγωγή μίας δίκαιης και ανταγωνιστικής ψηφιακής οικονομίας.

Πώς θα διαμορφωθεί η ψηφιακή στρατηγικής της Ε.Ε.

Η διαμόρφωση της ψηφιακής στρατηγικής της Ε.Ε θα γίνει με πρόσβαση μιας δραστήριας κοινότητας καινοτόμων και ταχέως αναπτυσσόμενων νεοφυών επιχειρήσεων και μικρών επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση, η οποία θα τους επιτρέψει να επεκταθούν. Προβλέπει ενίσχυση της ευθύνης των διαδικτυακών πλατφορμών με τη θέσπιση νομοθετικής πράξης για τις ψηφιακές υπηρεσίες και τη διευκρίνιση των κανόνων για τις διαδικτυακές υπηρεσίες.

Η ψηφιακή στρατηγική της Ε.Ε. θα ευνοήσει και τον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής

Με την αξιοποίηση της τεχνολογίας η Ευρώπη θα καταστεί κλιματικά ουδέτερη έως το 2050. Θα υπάρξει μείωση των ανθρακούχων εκπομπών του ψηφιακού τομέα. Μπορεί να εξασφαλίσει στους πολίτες της τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού χώρου δεδομένων υγείας που θα προωθεί τη στοχευμένη έρευνα, διάγνωση και θεραπεία.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο και ενίσχυση της ποικιλίας και της αξιοπιστίας του περιεχομένου των μέσων ενημέρωσης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr