NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Επιχείρησε όσο θες… Ανταγωνιστικός δε θα γίνεις ποτέ

Επιχείρησε όσο θες… Ανταγωνιστικός δε θα γίνεις ποτέ

Εξάλειψη της γραφειοκρατίας, μείωση της φορολογίας, απελευθέρωση των επαγγελμάτων, ευελιξία των συμβάσεων-ατομικές συμβάσεις, επιδότηση των νέων επιχειρήσεων, καινοτόμες επιχειρήσεις.

Όλα αυτά με κοινή συνιστάμενη την προσδοκία για ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ σε τοπικό, και φυσικά μιας και οι αγορές δεν είναι κλειστές (ακόμα) και είμαστε (ακόμα) μελή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και σε Ευρωπαϊκό τουλάχιστον επίπεδο.

Η επίτευξη της Ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα παρομοιάζεται μόνο με κάτι σαν τις διαφημίσεις στο Ιντερνέτ, πώς να χάσετε 30! κιλά σε μια εβδομάδα γρήγορα χωρίς γυμναστική και να τρώτε όσο θέλετε.

Ακόμα καλύτερα είναι αντίστοιχη περίπτωση με τις μεταμεσονύκτιες διαφημίσεις όπου με ένα spray από ειδικά εκχυλίσματα φυσικών προϊόντων η εντελώς γυμνή κεφαλή του κυρίου με προχωρημένη αλωπεκίαση (κοινώς καράφλα) μεταμορφώνεται πάλι σε μια εβδομάδα (γιατί τόσο κρατάνε τα θαύματα) σε Don Johnson από την 80´s σειρά MIAMI VICE.

Μα θα μου πείτε κάποιος που επιχειρεί με μια καινοτόμα ιδέα σε ένα κράτος χωρίς φορολογία χωρίς γραφειοκρατία με μια ιδεατή Ελληνική κοινωνία με Επιχειρηματική κουλτούρα γιατί να μην είναι Ανταγωνιστικός;;

Φυσικά και κάτω από αυτές τις 'IF' συνθήκες θα γίνει περισσότερο από τώρα, αλλά σίγουρα ποτέ δε θα γίνει ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ.

Και η τοποθέτηση αυτή δεν είναι αιρετική, κάποιος που έχει ταξιδέψει λίγο πιο πέρα από το χωριό του και το στρατόπεδο που έκανε την θητεία του, κάποιος που έχει εργαστεί λίγο πιο πέρα από το τρίγωνο Σύνταγμα - Ομόνοια - Λυκαβηττός, κάποιος που έχει σπουδάσει σε Πανεπιστήμιο χωρίς τραπεζάκια, αφίσες, καταλήψεις και εμπρησμούς σε ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες καταλαβαίνει το αυτονόητο.

Ότι δηλαδή η Ελλάδα έχει κάποια χαρακτηριστικά, λόγο γεωγραφίας και κλίματος που κάνουν τουλάχι στον μη Ανταγωνιστικές πολλές ιδέες και προσπάθειες.

Και επειδή Το παράδειγμα είναι το σχολείο της ανθρωπότητας.

Θα αναφέρω την περίπτωση του Έλληνα Γιώργου Χ. 30 ετών, κάτοικος Καλλιθέας, με έδρα το Μοσχάτο. Ηλεκτρονικός με μια εταιρεία Ο.Ε. 'Ανάπτυξης και Δημιουργίας Ιστοσελίδων, Μηχανογράφησης και παροχής ολοκληρωμένων Ηλεκτρονικών Εφαρμογών'.

Και την περίπτωση του Γερμανού Hans U. 29 ετών, κάτοικος Στουτγάρδης με επαγγελμα! τική έδρα το Tσουφενχάουζεν. Ηλεκτρονικός κάτοχος μιας ίδιας εταιρείας..

Προσοχή: δεν θα αναφερθώ καθόλου σε θέματα όπως φορολόγηση, γραφειοκρατία, διαφθορά, έλλειψη κανόνων αγοράς.

Ο Γιώργος Χ. καλείται τον Χειμώνα (Φεβρουάριο) να εκτελέσει μια εργασία αναβάθμισης ενός τηλεφωνικού κέντρου μιας Επιχείρησης και να την σύνδεσει ασύρματα ώστε να υπάρχει πρόσβαση από την Διοίκηση της από το tamplet - smart phone του CEO σε μια Ξενοδοχειακή μονάδα στην Κάρπαθο.

Η απόσταση Αθήνα/Μοσχάτο με Κάρ! παθο είναι 416,18 km.

Η πρόσβαση γίνεται με αεροπλάνο με τα κάτωθι δρομολόγια της Olympic Air.

ΑΘΗΝΑ - ΚΑΡΠΑΘΟΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 6:40 19:30
ΤΡΙΤΗ - 19:30
ΤΕΤΑΡΤΗ 6:40 19:30
ΠΕΜΠΤΗ - 19:30
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6:40 21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 6:00 -
ΚΥΡΙΑΚΗ - 21:00

Το κόστος του εισιτηρίου είναι 202,62 ευρώ.

Mε το πλοίο της γραμμής F/B PREVELIS τα δρομολόγια είναι καθημερινά (εάν δεν υπάρχει απαγορευτικό απόπλου) από τον Πειραιά:

To δρομολόγιo είναι! Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Πάτμος-Λέρος-Κάσος-Κάλυμνος-Κάρπαθος-Ρόδος η διάρκεια είναι 10 ώρες και το κόστος με επιστροφή 78 ευρώ.

Ο Hans U. Καλείται τον χειμώνα (Φεβρουάριο) να εκτελέσει την ίδια εργασία σε αντίστοιχη ξενοδοχειακή μονάδα σε άλλη χώρα, την Αυστρία στο Amstetten.

H απόσταση Stuttgarg (Zufenhausen) - Austria (Amstetten) είναι 425,00 km.

Αυτά τα χιλιόμετρα, σχεδίων ευθεία (Αutobahn) τα κάνει σε 2,5 ώρες με ένα Diesel VW Golf και το κόστος σε καύσιμα 1 ντεπόζιτο 70 ευρώ.

Η εργασία για να ολοκληρωθεί χρειάζεται 3 ημέρες και έναν βοηθό.

Το κόστος διαμονής και σίτισης είναι και για τις δυο επιχειρήσεις 50 ευρώ/ημέρα σύνολο δηλαδή 150 ευρώ έξοδα.

Συνοψίζουμε λοιπόν :

Ο Γιώργος Χ. Αν δεν έχει απαγορευτικό και αν δεν αποκλειστεί στο νησί θα πρέπει να αφιερώσει 2 μέρες σε μετακίνηση συν 3 μέρε! ς εργασία τα βασικά. Συνολικά έξοδα είναι κατ' ελάχιστον 306 ευρώ.

Ο Hans U. Θα επισκεφτεί με το αυτοκίνητο το στο οποίο θα επιβαίνει και ο βοηθός του και σε 3 ημέρες θα έχει εκτελέσει την εργασία.

Συνολικά έξοδα κατ' έλαχιστον 220 ευρώ.

Στα παραπάνω δεν υπολογίζουμε την περίπτωση να γίνει το ταξίδι με αεροπλάνο ή να χρειαστεί κάποιο ανταλλακτικό από Αθηνά ή οι καιρικές συνθήκες να επιδεινωθούν και άλλο.

Γιώργος Χ-Hans U, 0-1 Από τα αποδυτήρια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr