NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Act4Growth – Μια πρωτοβουλία από Ευρωπαίους Πολίτες για Ευρωπαίους πολίτες

Act4Growth – Μια πρωτοβουλία από Ευρωπαίους Πολίτες για Ευρωπαίους πολίτες

Πολλοί Ευρωπαίοι, και όχι μόνο Έλληνες, δεν γνωρίζουν ότι η γνώμη τους έχει ουσία και αξία. Η Ευρώπη βασίστηκε σε δυναμικές και δημοκρατικές διαδικασίες. Έτσι οι πολίτες της Ευρώπης μέσα από το Σύνταγμα της, κατοχυρώνουν τη γνώμη τους. Πώς;

Με πρωτοβουλίες πολιτών. Έτσι στην συγκεκριμένη περίπτωση μια ομάδα ενεργών πολιτών της Ευρώπης, ηγούμενη από μια πολίτη της Μεγάλης Βρετανίας, ονόματι Madi Sharma, εντόπισαν ένα σοβαρό κενό. Πιο ουσιαστικά όμως εντόπισαν και την απροθυμία της Ε.Ε. να αντιμετωπίσουν το κενό της νομοθεσίας αυτής.

Το θέμα: η υποστήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας ως τομέας ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εδώ και μια πενταετία αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας ως δυναμικό κομμάτι της Ευρωπαϊκής Οικονομίας. Όμως απ΄τις συζητήσεις ως την πράξη απέχουν πολύ. Αν νομίζετε ότι το θέμα έλλειψης υποστήριξης είναι θέμα του υπανάπτυκτου Νότου, θα σας απογοητεύσω. Μόλις προ 3 ημερών κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ του Ευρωεπιμελητηρίου, η Αυστριακή Ομόλογος μου, μου ανέλυσε την πορεία του δράματος όταν μία γυναίκα επιθυμεί να "επιχειρήσει" στη χώρα της, την Αυστρία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες ευκολότερα μπαίνουν στον επιχειρηματικό στίβο μετά τα 40, όταν κατά μεγάλη πιθανότητα τα παιδία της θα έχουν υπερβεί τα 12 έτη τους. Όμως το οξύμωρο είναι ότι ενώ σε όλες τις μελέτες και αναφορές θεωρείται ότι δράσης πρέπει να αναπτυχθούν, αυτές μένουν στο σεντούκι.

Έτσι η πρωτοβουλία Act4Growth έρχεται να καλύψει το κενό που δημιουργεί η αδιαφορία των Ευρωπαϊκών Φορέων. Να κινητοποιήσει την Ευρωπαϊκή Κοινότητα να νομοθετήσει. Μαζεύοντας 1 εκ. υπογραφές πανευρωπαϊκά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποχρεούται να νομοθετήσει, λαμβάνοντας υπόψη τη φωνή του πολίτη.

Αυτή η πρωτοβουλία για μένα προσωπικά είναι και μια καλά αφορμή να αποδείξουμε ότι δεν πρέπει να είμαστε απαθής όταν μας τάζουν και δεν υλοποιούν. Έτσι και με αυτό το θέμα ας μην παίξουν άλλο μαζί μας. Ας τους αποδείξουμε ότι η οικονομική εξέλιξη του συνόλου του Ευρωπαϊκού πληθυσμού είναι προτεραιότητα.

Δεν είναι φυλετικό θέμα (πόλεμος των δύο φύλων) είναι οικονομικό και κοινωνικό θέμα.

Όταν κάποιος με ρωτά "μα έχει η επιχειρηματικότητα φύλο;" , απαντώ "όσο έχει φύλο η ανεργία θα έχει φύλο και η επιχειρηματικότητα".

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr