NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Biden: Η Amazon χρησιμοποιεί «παραθυράκια» για να μην πληρώνει φόρους

Biden: Η Amazon χρησιμοποιεί «παραθυράκια» για να μην πληρώνει φόρους
01_04_2021 | 14:41 01_04_2021 | 14:42
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

Στην Amazon αναφέρθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Joe Biden, για το θέμα της μη καταβολής ομοσπονδιακών φόρων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβανίας, όπου έκανε γνωστή την αύξηση της φορολόγησης των εταιρειών.

Το σχέδιο του Biden, που παρουσιάστηκε νωρίτερα, αυξάνει τον συντελεστή για τις εταιρείες σε 28% από 21% και αλλάζει τον φορολογικό κώδικα ώστε να κλείσουν κενά που επιτρέπουν στις εταιρείες να μεταφέρουν κέρδη στο εξωτερικό, όπως τονίζει σχετικό ενημερωτικό έγγραφο 25 σελίδων που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Ο Biden δήλωσε ότι η Amazon είναι μία από τις 91 εταιρείες του Fortune 500 που «χρησιμοποιούν διάφορα παραθυράκια τα οποία τους επιτρέπουν να μην πληρώνουν τίποτα σε ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος», σε αντίθεση με τις οικογένειες μεσαίας τάξης που πληρώνουν φορολογικούς συντελεστές άνω του 20%. «Δεν θέλω να τους τιμωρήσω, αλλά αυτό είναι λάθος», είπε.

Σε απάντηση, εκπρόσωπος της Amazon επεσήμανε ότι «αν το R&D Tax Credit είναι ¨"παραθυράκι", είναι σίγουρα κάτι που ήθελε το Κογκρέσο. Το R&D Tax Credit υπάρχει από το 1981, επεκτάθηκε 15 φορές με αμφίδρομη υποστήριξη και έγινε μόνιμο το 2015 σε νόμο που υπεγράφη από τον Πρόεδρο Obama».

Αφού πλήρωσε 0 $ σε ομοσπονδιακούς φόρους για δύο χρόνια, η Amazon άρχισε να πληρώνει ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος το 2019.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr