NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

«Σατανικά παπούτσια»: Δικαστική νίκη για την Nike - Σταματούν οι πωλήσεις

«Σατανικά παπούτσια»: Δικαστική νίκη για την Nike - Σταματούν οι πωλήσεις
02_04_2021 | 10:39 02_04_2021 | 10:41
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η εταιρεία MSCHF πρέπει να σταματήσει να εκπληρώνει τις παραγγελίες για τα «σατανικά παπούτσια», μετά την αγωγή παραβίασης εμπορικών σημάτων που άσκησε η Nike.

Η Nike υπέβαλε αίτηση προσωρινής απαγόρευσης την Τρίτη, ζητώντας από το δικαστήριο να αποτρέψει την MSCHF από την πώληση του προϊόντος και την πραγματοποίηση οποιασδήποτε εργασίας αναφέρεται σε αυτήν και τα λογότυπα της.

Η απόφαση αποτελεί πλήγμα για την MSCHF, που ξεπούλησε τα «Satan Shoes» μέσα σε λίγα λεπτά από την κυκλοφορία τους τη Δευτέρα.

Η MSCHF σχεδίασε 666 ζεύγη πάνινων παπουτσιών, σε τιμή 1.018 δολαρίων, σε συνεργασία με τον ράπερ Lil Nas X. Αποτελούν τροποποιημένα Nike Air Max 97s με μια πεντάλφα και μια αναφορά στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιον, σε ένα εδάφιο για την πτώση του Σατανά από τον ουρανό, αλλά και μια σταγόνα ανθρώπινου αίματος μέσα στη σόλα, αναμεμειγμένη με κόκκινο μελάνι.

Η κυκλοφορία των «Satan Shoes» συνέπεσε με το τελευταίο single του Lil Nas X, «Montero (Call Me By Your Name)» και το συνοδευτικό μουσικό βίντεο. Στο βίντεο, ο Lil Nas X, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Montero Lamar Hill, παρασύρεται από αυτό που φαίνεται να είναι ο Κήπος της Εδέμ, πέφτει στην κόλαση και χορεύει για τον διάβολο.

Σε μια δήλωση μετά την υποβολή της καταγγελίας, η Nike είχε τονίσει ότι δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με τα συγκεκριμένα παπούτσια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr