NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Λευκός Οίκος: Η πυρηνική ενέργεια μέρος των σχεδίων για καθαρή ενέργεια

Λευκός Οίκος: Η πυρηνική ενέργεια μέρος των σχεδίων για καθαρή ενέργεια
07_04_2021 | 11:27 07_04_2021 | 11:29
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Ενέργεια & Περιβάλλον

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις κλιματικές και ενεργειακές προτεραιότητες του σχεδίου υποδομής του Αμερικανού Προέδρου Joe Biden έρχονται τώρα στη δημοσιότητα, περιλαμβάνοντας υποστήριξη για την πυρηνική ενέργεια και την τεχνολογία δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCS).

Σε συνέντευξη Τύπου, η σύμβουλος του Λευκού Οίκου για το κλίμα, Gina McCarthy, δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα επιδιώξει να εφαρμόσει ένα πρότυπο καθαρής ενέργειας που θα ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να χρησιμοποιούν πιο πράσινες πηγές ενέργειας.

Πρόσθεσε ότι τόσο η πυρηνική όσο και το CCS θα συμπεριληφθούν στο επιθυμητό χαρτοφυλάκιο της κυβέρνησης. Το σχέδιο γύρω από την καθαρή ενέργεια προσθέτει μια κλιματική διάσταση στο πρόσφατα ανακοινωθέν πακέτο υποδομών της κυβέρνησης Biden, επιδιώκοντας να βάλει τις ΗΠΑ στο δρόμο προς την εξάλειψη της ρύπανσης από άνθρακα.

Ο Biden ζήτησε το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας της Αμερικής να παράγεται από πηγές χωρίς άνθρακα έως το 2035. Η πυρηνική ενέργεια δεν προκαλεί ρύπανση από άνθρακα και πολλοί ειδικοί λένε ότι πρέπει να συμπεριληφθεί σε οποιαδήποτε σχέδια «καθαρού μηδέν» λόγω της μεγάλης υπάρχουσας παραγωγικής ικανότητας και την ικανότητά να παρέχει μεγάλες ποσότητες ισχύος με συνέπεια. Όμως, έχει επικριθεί από ορισμένους περιβαλλοντολόγους για τα ραδιενεργά απόβλητα και τις ανησυχίες σχετικά με καταστροφές.

Συνήθως, τα κρατικά πρότυπα δεν περιλαμβάνουν τα πυρηνικά στα χαρτοφυλάκια τους. Αντίθετα, επικεντρώνονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως οι αιολική, ηλιακή και υδροηλεκτρική. Η McCarthy δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο μακριά θα φτάσει το σχέδιο για την υποστήριξη της πυρηνικής ενέργειας. Είναι πιθανό η πολιτική να καλύπτει μόνο εργοστάσια που βρίσκονται σε λειτουργία, αλλά μπορεί επίσης να επεκταθεί και να συμπεριλάβει νέες εγκαταστάσεις.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr