NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Επιχειρηματικό Τέλμα: Το Λάθος να Καθρεπτίζουμε τη Σκέψη μας

Επιχειρηματικό Τέλμα: Το Λάθος να Καθρεπτίζουμε τη Σκέψη μας

Για να αναπτυχθεί μια επιχείρηση χρειάζεται να συγκεντρώνει γνώσεις και δεξιότητες, να διευρύνει το πεδίο ικανοτήτων της ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό της, όπως ακριβώς επιδιώκει να βελτιώνει και να αναπτύσσει τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία της.

Ποιο είναι όμως το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι επιχειρηματίες; Ψάχνουν να βρουν στους συνεργάτες τους τη δική τους σκέψη, τον αντικατοπτρισμό της δικής τους αντίληψης και κατανόησης για την επιχείρησή τους, το περιβάλλον της, τον κόσμο εν γένει. Δεν πετυχαίνουν όμως τίποτα περισσότερο από την εμμονή και τον εγκλωβισμό στο ίδιο. Πώς θα δουν νέες ευκαιρίες, πώς θα ακολουθούν ή και θα είναι μπροστά από τις εξελίξεις, αν κινούνται συνεχώς στο ίδιο γνωστικό εύρος; Απλά, δε θα το πετύχουν ποτέ. Φανταστείτε έναν κύκλο μέσα στον οποίο κινούνται και δεν έχουν αντίληψη για το τι συμβαίνει απ' έξω.

Πρέπει η επιχείρηση να έχει τη δική της σκέψη, εφόσον πρέπει να αποτελεί και μια ξεχωριστή οντότητα, αποδεσμευμένη από την ύπαρξη και την προσωπικότητα του ίδιου της του ιδρυτή. Αυτή η σκέψη πρέπει να είναι ένα ανοιχτό σύστημα, δεκτικό σε νέα δεδομένα, ώστε να μπορεί να διευρύνεται συνεχώς, να απορροφά την υπάρχουσα γνώση και, γιατί όχι, να παράγει και δική της, να έχει προσανατολισμό στην καινοτομία.

Τι χρειάζεται να κάνετε, λοιπόν! Μην προσπαθείτε να κάνετε τους ανθρώπους σας να σκέφτονται όπως εσείς, μην προσπαθείτε να καθρεπτίσετε τη δική σας προσωπικότητα. Πάρτε τη δική τους σκέψη και αξιοποιήστε την με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βρείτε μέσα τους νέες ευκαιρίες, τολμήστε το διαφορετικό και καινοτομήστε, ακόμα κι αν σας φαίνεται ακατόρθωτο ή ακόμα και παράλογο.

Η αναζήτηση γνώσεων και ικανοτήτων δεν περιορίζεται στη δημιουργία μια ομοιόμορφης ομάδας, επεκτείνεται στην ένταξη της ποικιλότητας στη βάση και στην κουλτούρα ολόκληρης της επιχείρησης. Μιας κουλτούρας που σέβεται, ακούει προσεκτικά και στηρίζει τις απόψεις, αξιολογώντας τις ιδέες εποικοδομητικά. Η διαφορετικότητα είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη και την επιτυχία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr