NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Ο Χρυσός Οδηγός διαφημίζει ελληνικές επιχειρήσεις στην Κίνα

Ο Χρυσός Οδηγός διαφημίζει ελληνικές επιχειρήσεις στην Κίνα

Τον δρόμο προς τη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, για τις τουριστικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ελλάδας, ανοίγει ο Χρυσός Οδηγός με τη συνεργασία του με την Baidu, τη μηχανή αναζήτησης της Κίνας.

Με το ποσοστό χρήσης του Internet στην Κίνα να κυμαίνεται στο 42%, δηλαδή στους 564.000.000 χρήστες και την αναζήτηση «Greek tourism» να ξεπερνά τα 3 εκατ., οι προοπτικές και οι δυνατότητες που παρέχει η Baidu στην Ελλάδα είναι εντυπωσιακές.

Για τη στρατηγική αυτή συνεργασία του Χρυσού Οδηγού και τα οφέλη της για την ελληνική αγορά, μίλησε ο Διονύσης Παπαδιονυσίου, Διευθυντής Στρατηγικής – Marketing & CRM του Χρυσού Οδηγού, στο epixeiro.gr.

Δεδομένου του μεγέθους της συνεργασίας ποιοί ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν σε αυτή;

Στόχος του Χρυσού Οδηγού είναι να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλες τις Ελληνικές επιχειρήσεις που σκοπεύουν να αναπτύξουν εμπορικές σχέσεις με την Κίνα ή που ήδη επιχειρούν, να αποκτήσουν και online παρουσία μέσω της συγκεκριμένης μηχανής αναζήτησης, η οποία κυριαρχεί στην Κινεζική αγορά.

Αρκετές επιχειρήσεις στοχεύουν στην αγορά της Κίνας, ενώ πολλές έχουν ξεκινήσει ήδη σημαντικές συνεργασίες στην συγκεκριμένη αγορά. Αυτό είδαμε και πριν από έναν σχεδόν χρόνο, μετά από σχετική έρευνα που διενεργήσαμε και προέκυψε ότι, από τον κλάδο του Τουρισμού, το 52% των Ελληνικών επιχειρήσεων επιθυμεί να προσελκύσει πελάτες από την Κίνα και το 42% από τις τουριστικές επιχειρήσεις που ήδη δραστηριοποιούνται, προγραμματίζουν και σχεδιάζουν ενέργειες για να αυξήσουν τους πελάτες τους από τη συγκεκριμένη αγορά.

Ίδια ήταν η κατεύθυνση και για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος στην έρευνα. Το 55% των συγκεκριμένων επιχειρήσεων σχεδιάζει την ανάπτυξη εμπορικών συναλλαγών με την αγορά της Κίνας, ενώ το 53% από αυτές που ήδη εξάγουν στην Κίνα έχουν στόχο να εντείνουν τις προσπάθειες τους για να αυξήσουν τον όγκο των εξαγωγών τους στη συγκεκριμένη χώρα.

Τι ψάχνει η αγορά της Κίνας στην Ελλάδα; και αντίστροφα. Για ποιόν λόγο είναι σημαντική αγορά η Ελλάδα για την Κίνα;

Οι αναζητήσεις που γίνονται στην Baidu για την Ελλάδα, ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια και αυτό το νούμερο είναι συνεχώς αυξανόμενο. Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι η αναζήτηση «Greek tourism» ξεπερνά τις 3 εκατ. αναζητήσεις.

Οι προοπτικές και οι δυνατότητες που παρέχει η Baidu στην Ελληνική αγορά γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακές αν λάβουμε υπόψιν, ότι το ποσοστό χρήσης του Internet στην Κίνα (penetration) είναι περίπου 42% το οποίο αντιπροσωπεύει 564.000.000 χρήστες!

Με δεδομένη τη συνεχή αύξηση της χρήσης του internet συμπεραίνουμε ότι οι αναζητήσεις θα αυξάνονται με ρυθμούς ιδιαίτερα μεγάλους, όπως και οι πιθανότητες εμπορικής αξιοποίησης τους, για όσες από τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα βρίσκονται στις σελίδες της Baidu.

Ποιοί τομείς της αγοράς θα επωφεληθούν από την εν λόγω σύμπραξη;

Η συνεργασία μας με την Baidu ανοίγει τον δρόμο προς την Κίνα για ένα σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις Τουριστικές και τις Εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Σε ότι αφορά τον Τουρισμό σημείο ενδιαφέροντος αποτελεί ότι συνήθως οι Κινέζοι τουρίστες ταξιδεύουν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Οι Ελληνικές Επιχειρήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει τις εξαγωγές στην αγορά της Κίνας έχουν καταγράψει σημαντική αύξηση του τζίρου τους και έχουν διαπιστώσει τις τεράστιες δυνατότητες και ευκαιρίες της εν λόγω αγοράς

Ένας άλλος κλάδος που τελευταία αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αγορά της Κίνας, είναι αυτός του real estate, καθώς είναι ο κατ' εξοχήν κλάδος που δραστηριοποιείται και επιχειρεί μέσω του διαδικτύου.

Η Baidu, λοιπόν, θα δημιουργήσει εξαιρετικές προϋποθέσεις και δυνατότητες για τις ελληνικές επιχειρήσεις των προαναφερόμενων κλάδων και θα ενισχύσει σημαντικά την προσπάθειά τους να δραστηριοποιηθούν στην αγορά της Κίνας.

Οι διαφημιστικές λύσεις που προσφέρετε με την Baidu, πώς θα βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους, να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην κινέζικη αγορά και ποιά είναι η μέχρι τώρα ανταπόκριση του ελληνικού κοινού στο εγχείρημα σας;

Η παρουσία των Ελληνικών Επιχειρήσεων στη συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης. θα λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος με τα εκατομμύρια των καταναλωτών που την χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση καθώς και των τοπικών εισαγωγικών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών που αναζητούν συνεργάτες από χώρες του εξωτερικού προκειμένου να εισαγάγουν τα προϊόντα τους στην Κίνα.

Το μεγάλο ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει οι επιχειρήσεις από τη στιγμή που ανακοινώσαμε την συνεργασία μας με την BAIDU αποδεικνύει το μέγεθος της ευκαιρίας. Μέσα σε λίγες εβδομάδες από την ανακοίνωση της συνεργασίας μας με τις υπηρεσίες της Baidu, είχαμε έντονο ενδιαφέρον από όλο το φάσμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας..

Ποιά είναι ακριβώς τα προϊόντα που προσφέρει ο Χρυσός Οδηγός στους πελάτες του μέσω της Baidu;

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών της Baidu που μπορούν να αξιοποιήσουν οι Ελληνικές Επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν πελάτες και να επιτύχουν εμπορικές συμφωνίες και συνεργασίες.

Τα baidu ads δίνουν τη δυνατότητα στον προβαλλόμενο, να είναι σε προνομιακή θέση στην κατάταξη των αποτελεσμάτων κάθε αναζήτησης. Μια βασική υπηρεσία για το Κινεζικό searching experience είναι η δημιουργία περιεχομένου. Οι Κινέζοι, ως καταναλωτές ή υποψήφιοι πελάτες συνηθίζουν να ενημερώνονται αναλυτικά πριν αποφασίσουν την κάθε τους αγορά.

Άρα οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην αγορά της Κίνας, θα πρέπει να φροντίσουν να υπάρχουν διαθέσιμες όλες εκείνες οι πληροφορίες που θα τους οδηγήσουν να αποφασίσουν στην επιλογή των δικών τους προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα προβολής με χρήση multimedia σε περισσότερες από 500.000 Κινεζικές ιστοσελίδες (Display Advertising). Επιπλέον δυνατότητες στόχευσης είναι το contextual keyword targeting - ώστε το κατάλληλο μήνυμα να εμφανίζεται σε sites για τα οποία οι χρήστες έχουν επιβεβαιωμένο ενδιαφέρον - και retargeting με τα μηνύματα που εμφανίζονται να σχετίζονται με σελίδες τις οποίες ο χρήστης επισκέπτεται συχνά. Υπάρχουν επίσης απεριόριστες δυνατότητες για στόχευση περιοχής καθώς και mobile ads.

Πιστεύετε ότι το εν λόγω άνοιγμα στην αγορά της Κίνας θα έχει άμεσα οφέλη στον ελληνικό τουρισμό και τα ελληνικά προϊόντα;

Σαφώς, θα έχει οφέλη και θα βοηθήσει την Ελληνική οικονομία γενικότερα, αφού θα προσφέρει στις επιχειρήσεις αναγνωρισιμότητα στο μεγάλο κοινό της Κίνας και θα αυξήσουν τις πιθανότητες να κάνουν νέο πελατολόγιο.

Είναι δεδομένο ότι έχει έρθει η ώρα για τις ελληνικές επιχειρήσεις να διευρύνουν τους ορίζοντες τους και η εξωστρέφεια είναι μονόδρομος. Όπως μας έχουν αναφέρει οι συνεργάτες μας από την Baidu, o πλούσιος πολιτισμός της χώρας, οι φυσικές ομορφιές, οι τουριστικές παροχές αλλά και τόσα άλλα αξιόλογα προϊόντα και υπηρεσίες μπορούν να αποτελέσουν σημεία ενδιαφέροντος για όλους.

Θα δημιουργήσετε κάποιο πρόγραμμα Baidu Experts Certification Program, όπως συμβαίνει με τα αντίστοιχα προγράμματα Google AdWords Experts;

Θα ήθελα να σας αναφέρω πως τα εξειδικευμένα στελέχη του Χρυσού Οδηγού έχουν ήδη εκπαιδευτεί από τους ειδικούς της εν λόγω μηχανής αναζήτησης και σε συνεχή συνεργασία μαζί τους, επιλέγεται κάθε φορά η πλέον αποτελεσματική λύση, ανάλογα το budget που επιθυμεί να διαθέσει ο κάθε Πελάτης μας.

Ο Χρυσός Οδηγός, με την υποστήριξη προφανώς της Baidu, είναι σε θέση, με βάση την ανάλυση των δεδομένων αναζητήσεων της μηχανής αναζήτησης, να συμβουλεύσει και να κατευθύνει τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις του Τουριστικού Κλάδου και των Εξαγωγών, σε ποια τμήματα της αγοράς της Κίνας να στοχεύσουν και με ποιο τρόπο.

Η τεχνογνωσία στον συγκεκριμένο τομέα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία μιας συνεργασίας. Εμείς από την μεριά μας έχουμε αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο ότι κατέχουμε μια ομάδα ειδικών, οι ικανότητες των οποίων έχουν βραβευτεί και από την ίδια την Google, με το βραβείο που μας απένειμε, Google SMB Premier partner award στην κατηγορία Display.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr