NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Μετά την Alibaba, στο στόχαστρο των κινεζικών Αρχών και το Ant Group του Jack Ma

Μετά την Alibaba, στο στόχαστρο των κινεζικών Αρχών και το Ant Group του Jack Ma
Φωτογραφία: Paul KagameFollow
12_04_2021 | 15:04 12_04_2021 | 15:05
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Το κινεζικό Ant Group, ο κολοσσός του fintech του οποίου η IPO των 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων εκτροχιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο, θα αναδιαρθρωθεί ως χρηματοοικονομική εταιρεία χαρτοφυλακίου, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Η αναθεώρηση πραγματοποιείται μερικές ώρες αφότου ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding, του οποίου η Ant είναι θυγατρική, βρέθηκε αντιμέτωπος με αντιμονοπωλιακό πρόστιμο 2,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τους όρους του διακανονισμού, η νέα εξέλιξη για την Ant, μαζί με άλλους περιορισμούς που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, αναμένεται να περιορίσει την κερδοφορία και την αποτίμηση της. «Το Ant Group αποδίδει μεγάλη σημασία στη σοβαρότητα της αναδιάρθρωσης» ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση της.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δήλωσε ότι σύμφωνα με ένα «ολοκληρωμένο και εφικτό σχέδιο αναδιάρθρωσης», η Ant θα κόψει τη «ακατάλληλη» σύνδεση μεταξύ της υπηρεσίας πληρωμών AliPay, της επιχείρησης πιστωτικών καρτών Jiebei και της μονάδας καταναλωτικών Huabei.

Η κεντρική τράπεζα ζήτησε επίσης από την Ant να σπάσει το «μονοπώλιο της πληροφόρησης και να συμμορφωθεί αυστηρά με τις απαιτήσεις της επιχειρηματικής νομοθεσίας για τις πιστωτικές πληροφορίες».

Η εταιρεία, μέρος της εκτεταμένης επιχειρηματικής αυτοκρατορίας που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Jack Ma, συμφώνησε να βελτιώσει την εταιρική της διακυβέρνηση και να «διορθώσει τις παράνομες χρηματοοικονομικές δραστηριότητες στη διαχείριση πιστώσεων, ασφαλίσεων και πλούτου», όπως ανέφερε η κεντρική τράπεζα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr